Thursday, April 5, 2012

Berjalan vs merangkak

Hehe.. cerita ni aku dah cerita kat Twitter.. Tapi nak jugak up kan kat sini..:)

Ibu sembang-sembang ngan aku pagi tadi..

Ibu : Long, semalam Ibu sembang2 la ngan CikMizah.. CikMizah cerita la, anak dia Shidayu tanya kat CikMizah, "mak, nape Kak Nana tu dalam pantang berjalan sana berjalan sini, mak".. Nak tau CikMizah jawab apa, "Ate Long, takkan nak merangkak kottt"

Lepas tu terus aku gelak giler terbahak-bahak.. haha.. over kami dua beranak gelak sakan..

Aku tanya balik Ibu..

"Bu, apsal dia tanya macam tu?"

"Ntahh, agaknya dulu-dulu dia tengok MakYang (mak sedara) dia bersalin asyik terbaring jee kot.."

"Haha. leh lak CikMizah tu terpikir nak jawab macam tu ye bu..hahahaha.."

Sambung gelak lah kitorang lepas tu..:) Habis cerita nya kat situ..

Tapi, bila diingat-ingat balik, asyik nak tergelak je.. dorang ada datang umah masa aku balik pantang hari tu. masa tu aku baru lepas mandikan Dani..Dani tu kalau tak berkejar time nak pakai baju memang tak sah la.. terpaksa la aku berlari secara sopan..Agaknya masa tulah dia perhati..:)

Masa pantang anak first dulu, memang takut-takut aku nak bergerak..jalan pun slow je.. tu pasal luka bawah tu baik cepat kot.. seminggu lebih dah baik.. pantang yang second ni, huishh, tak terkejor aku dibuatnya.. kelam kabut sikit mula2, dengan Dani nak kacau adik dia, nak itu nak ini.. adoii la.. sudahnya, dah nak masuk 3 minggu luka tak baik2 lagi. But dah nak nampak macam nak baik dah.. jalan pun still berhati2 lagi..Dulu, time macam ni, aku dah bersila dah..=p skrg tak berani lagi.. takuit wooo.. takut tertetasss..

dah, tu je nak cerita.. nak sambung gelak.. boleh?.. =p


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

1 comment:

AdaM Hawa said...

hehehe.. agaknya maksud dia jalan pelan2.. dan mama ni asik berjalan je kot.. :p maaf..