Tuesday, December 6, 2011

Melawat Pekan Selasa =p


Pekan Selasa atau nama lain Pekan sehari ni kat kampung aku. Kampung Gajah, Perak.  Lama kot tak bertandang ke sini.. Atenye, aku kalau cuti selalu Jumaat lepas keje baru balik, Ahad for sure dah aku balik Putrajaya. Kalau nak lajak pun sehari je, Isnin baru balik.. Tu kalau dah paling malas lah tu kalau nak redah highway ngadap jem. Pekan Selasa ni dah namanya pun Selasa, so hari Selasa lah..

Dulu masa zaman sekolah, time cuti sekolah ajelah merayap kat sini.. Nayang muka..hahaha.. Tayang pun takde jugak yang sangkut..=p Tayang muka kat Shah Alam baru ada sangkut...=p Selamat jadi laki den dah..:)

Kali ni balik kampung cuti lama sikit. Lama kot tak balik bercuti panjang ni. Sementelah, anak ada kat kampung kan, ambil peluang lah nak shopping barang dapur kat sini. Murah-murah tau.. Kalau ikut semua aku nak beli bawak balik Putrajaya..=p Tapi aku beli mana yang diperlukan aje lah.. Bawang, bawang putih, ikan bilis, garam..Stok-stok barang dapur semuanya. Sempat gak rembat kain pasang sehelai.. Tunggu lepas pantang nanti lah kot baru siap jahit. Ibu yang jahitkan je..:)


Bawak budak kecik ni sangat-sangat mencabar ok! Huhu, hampir pitam aku dibuatnya. Lepas ni idokler teman nak ngangkut dia berdua je.. Even ibu aku sendiri pun tak larat. Kena ada papa dia baru boleh bawak berjalan.. Dah pandai nak tu nak ni.. Memang kitorang tadi berjalan je kat Pekan Selasa tu. Kalau nak beli pun cepat2 lepas tu blah! Aku ada ternampak tudung cantik2 2 helai RM5 pun melepas la nak beli...


Melepaskan lelah jap setelah kepenatan gendong barang dan gendong budak kecik ni..

 
Kucing ni lah penyelamat supaya Dani duduk diam..:) TQ kucing..


Penattt penatt..huhu, mama penat! =p


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

2 comments:

antalya said...

bangku biru tu br beli kt pekan selasa gak ker? hihihihi. tp mmg berbaloi shopping kt kampong kan ana.lebih murah dr kt sini

Myra Jay said...

Dani pun nampak penat, seb baik mahu gk duduk atas kerusi tu :)