Thursday, November 10, 2011

Peneman nenek

Ada yang belum tahu? Dani sekarang tinggal sementara ngan nenek dan aki dia..:) Balik kampung raya haji yang lepas aku hantar dia..

Sebabnya...hurmm, aku ada cerita hari tu kan..ok ok aku bagitau lagi sekali k..

Sebabnya, pertama BS dia pindah Terengganu, ikut husband dia yang naik pangkat. Yang kedua, nenek dan aki dia memang awal-awal cakap ari tu, cuti sekolah nanti hantarlah Dani balik kampung.. Nak manja-manja ngan dia..Kebetulan pulak kan.. Kalau BS dia tak pindah pun, memang aku nak hantar Dani balik kampung pun..tapi excuse me ek, bukan sebab nak bersenang lenang kat sini bila anak takde ye..Not in my mind.. Just nak buat Ibu dan ayah aku gembira bila satu-satunya cucu diorang ada kat kampung bersama diorang..:)

Perasaan aku sebagai ibu? Takpe..asalkan ibu dan ayah aku gembira.. Aku dan Enady tabahkan hati je kat sini. Mula-mula mungkin agak hard kot nak accept kan, but lama-lama insyallah ok.. Aku pun tengah banyak keje kat opis yang memerlukan aku stay back. Enady pun sama..

Dah..nak cerita pasal lain sebenarnya..


Aku berharap sangat Dani tidak akan menyusahkan ibu dan ayah.. Moga-moga Dani tak nakal dan buat perangai.. Aku tau mesti Ibu boleh handle punya. Sebab dulu anak-anak dia nakal jugak.. Rotan-rotan tu dah biasa..=p


Sakan dia dapat keluar rumah pijak tanah. Atenye, kat umah sini, tinggi beno nak pijak tanah..Haha, kat kampung, nun depan pintu je dah nampak rumput. Dani sangat pantang kalau orang keluar rumah. Tak kira siapa, mesti nangis-nangis nak keluar.. aduyaii anak..


Nyamuk pun sangat bermaharajalela ye korang gigit daging anak aku..syuhhhhhh!..


Pandai dah sarung selipar..:)


Muka cuak, bila nak terjatuh..hahaha, mama tukang gelak jelah Dani ye..pakai lagi selipar beso-beso..=p


Ok Dani, semoga kamu baik-baik saja kat sana ngan nenek n aki ye.. mama n papa sentiasa rindukan Dani kat sini..:) Jaga diri baik-baik..

Terima kasih Ibu dan Ayah. Serta Ika...:) Love you all so much!


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

1 comment:

Sue_Echan said...

ee.. montoknye ank ko ana.. geram aku rase nak cubit je pp die...