Skip to main content

Makan kek karamel

Aha!

Sekarang semakin fofularrr pulak kek karamel ni ek.. Hari tu pavlova.. kali ni punya bahan dia murah sikit la..Eh murah banyak, barang2 asas nak buat kek je pun.. :) Hehe, cakap je murah, sendiri buat pun tak terbuat lagi..=p


Sabtu lepas balik dari ofis, Jue mengoffer untuk pergi ke rumahnya. Mai makan kek karamel katanya. Aku kalau masa tu kat umah memang agak malaslah nak ke mana-mana, nak keluar. Tapi time dia offer tu aku masih di opis dan memandangkan umah Jue ni belakang ofis aku je, haruslah aku terjah kan..


Sampai-sampai Jue tengah mandikan Alif. Terkejut Alif. Hehe.. Nampak aku terus nak keluar bilik air. Kalau tidak, Jue cakap susahla nak keluar, nak main air je kejenya..:) Alif keluar terus tengok perut aku.. haha, mesti dia cakap aunty ni buncitlah, tak macam ibu pun...hehe..


Alif sangat friendly. Asyiklah nak berkepit je ngan aku. Ngendeng-ngendeng aku.. I likee.. Pastu asyik lari dari jauh depa kan tangan berlari nak sayang..besttt, hilang rindu sekejap kat Dani..Kalau Dani, hurmmm, bertuahlah dia nak peluk-peluk gitu. Dia rimas, takmo peluk-peluk. Lagi suka berjalan ke sana ke mari. Seminit pun takleh diam.. Dia nak bebas..:)


Tengok gambar ni, ajak bergambar je mesti nak.. pastu siap gelak-gelak.. tapi part gambar Alif, blur jadiknya. Sebab Alif ketawa sambil lompat-lompat..:)


Tunjuk gigi eyhh..Alif, Alif ada berapa batang gigi? Aunty tanya ni, jawab tau..=p


Alolololo, ngape buat muka gitu sayanggg..


Hehehe, kanak-kanak yang aktif..


Aliff suka pegang perut aku.. Dia tau kot ada kawan dalam tu. Siap suh selak lagi. Nasib baik kain hitam yang aku pakai tu getah so, lehla tarik naik atas perut..

Btw, thanks Jue for kek karamel yang siap ditapau tu. Ady kata sedaplah. Dia request suh Ana buat.. Ana cakap, belikan bahan..Hehe..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…