Monday, November 14, 2011

Makan kek karamel

Aha!

Sekarang semakin fofularrr pulak kek karamel ni ek.. Hari tu pavlova.. kali ni punya bahan dia murah sikit la..Eh murah banyak, barang2 asas nak buat kek je pun.. :) Hehe, cakap je murah, sendiri buat pun tak terbuat lagi..=p


Sabtu lepas balik dari ofis, Jue mengoffer untuk pergi ke rumahnya. Mai makan kek karamel katanya. Aku kalau masa tu kat umah memang agak malaslah nak ke mana-mana, nak keluar. Tapi time dia offer tu aku masih di opis dan memandangkan umah Jue ni belakang ofis aku je, haruslah aku terjah kan..


Sampai-sampai Jue tengah mandikan Alif. Terkejut Alif. Hehe.. Nampak aku terus nak keluar bilik air. Kalau tidak, Jue cakap susahla nak keluar, nak main air je kejenya..:) Alif keluar terus tengok perut aku.. haha, mesti dia cakap aunty ni buncitlah, tak macam ibu pun...hehe..


Alif sangat friendly. Asyiklah nak berkepit je ngan aku. Ngendeng-ngendeng aku.. I likee.. Pastu asyik lari dari jauh depa kan tangan berlari nak sayang..besttt, hilang rindu sekejap kat Dani..Kalau Dani, hurmmm, bertuahlah dia nak peluk-peluk gitu. Dia rimas, takmo peluk-peluk. Lagi suka berjalan ke sana ke mari. Seminit pun takleh diam.. Dia nak bebas..:)


Tengok gambar ni, ajak bergambar je mesti nak.. pastu siap gelak-gelak.. tapi part gambar Alif, blur jadiknya. Sebab Alif ketawa sambil lompat-lompat..:)


Tunjuk gigi eyhh..Alif, Alif ada berapa batang gigi? Aunty tanya ni, jawab tau..=p


Alolololo, ngape buat muka gitu sayanggg..


Hehehe, kanak-kanak yang aktif..


Aliff suka pegang perut aku.. Dia tau kot ada kawan dalam tu. Siap suh selak lagi. Nasib baik kain hitam yang aku pakai tu getah so, lehla tarik naik atas perut..

Btw, thanks Jue for kek karamel yang siap ditapau tu. Ady kata sedaplah. Dia request suh Ana buat.. Ana cakap, belikan bahan..Hehe..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

2 comments:

Kak Kiwi said...

kalo ady dah request, maka harus lah ana buat sebijik.. nnt bagi jue try versi ana pulak yer... n nak bihun goreng jugekk.. ;p

aziyana said...

auww manjanya aliff..best la