Bila anak terjaga malam


Usually, aku ngan Enady akan gilir-gilir bangun tengah malam kalau nak bancuh susu Dani. Kecuali kalau aku tengok Enady penat sangat sampai tido berdengkur atau dia keja petang masuk kul 4 petang dan balik pukul 2-3 pagi. Masa tu aku akan volunteer la bangun berjalan sambil pejam mata g dapur buat susu.


Dani ni ikut mood dia jugak. Kalau susu dah habis, dia merengek2 mintak buatkan susu,mata dia pejam, aku laju-laju buat, selamatlah dia akan menyusu dan tido balik dan aku pun lega boleh sambung tido jugak. Bila tak selamatnya kalau dia merengek2 tiba-tiba mata bulat dah.. segar pulak tu..adoiii.. aku nak g dapur buat susu pun dia nak ikut. Sebab bila dia ikut, aku akan lalu depan tv. *bilik, kalau nak g dapur, kena lintas hall*. Bila tang tv, dia akan berhenti dan tangan dia akan pusing2 tanda finish. Tu maknanya , agaknya kalau dia boleh bercakap kan, macam ni lah kot bunyinye, "Mama, karton dah habis ek, dah takde siaran ek" Hahaha, pandai ko berlakon kan Dani. Then amik remote, tertekan button yang betul, menyalalah tv tu. Huhu, bila masa pulak dia nak sambung tido kan..uwaaa..


Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...