Wednesday, July 6, 2011

Bila anak terjaga malam


Usually, aku ngan Enady akan gilir-gilir bangun tengah malam kalau nak bancuh susu Dani. Kecuali kalau aku tengok Enady penat sangat sampai tido berdengkur atau dia keja petang masuk kul 4 petang dan balik pukul 2-3 pagi. Masa tu aku akan volunteer la bangun berjalan sambil pejam mata g dapur buat susu.


Dani ni ikut mood dia jugak. Kalau susu dah habis, dia merengek2 mintak buatkan susu,mata dia pejam, aku laju-laju buat, selamatlah dia akan menyusu dan tido balik dan aku pun lega boleh sambung tido jugak. Bila tak selamatnya kalau dia merengek2 tiba-tiba mata bulat dah.. segar pulak tu..adoiii.. aku nak g dapur buat susu pun dia nak ikut. Sebab bila dia ikut, aku akan lalu depan tv. *bilik, kalau nak g dapur, kena lintas hall*. Bila tang tv, dia akan berhenti dan tangan dia akan pusing2 tanda finish. Tu maknanya , agaknya kalau dia boleh bercakap kan, macam ni lah kot bunyinye, "Mama, karton dah habis ek, dah takde siaran ek" Hahaha, pandai ko berlakon kan Dani. Then amik remote, tertekan button yang betul, menyalalah tv tu. Huhu, bila masa pulak dia nak sambung tido kan..uwaaa..


3 comments:

JIVEBUMZ said...

bila esya dah besar dan tak minum susu badan lagi mesti kitorang pon macam nana jugak kan :)

pja said...

mikhail pn ade malam2 yg kasi nenen apstu mata dia bulat je..n dia trs duduk tercongok...pastu turun tilam sendiri...cucuk2 daddy n soh mummy dok cam dia..
nk dekat2 sejam...konpem dia tetido sendiri seolah2 dia x penah bgn pn

tp slalunye kalo dia bgn malam cmtu....dia beli akal la tu...ade je la benda baru dia wat di pagi2 hari nnt...hehehehe

Seri said...

alolo.. siannye.. why not ana sediakan bakul khas utk susu dani siap2.. takde la ana susah nak bgun pg dapor tiap2 mlm.. mcm kami, siapkan flask air panas, air kosong, bekas yg dh isi susu siap2 tu dgn 3 bijik botol terus angkut masuk bilik.. tp yg penting, abah nye yg wat susu tiap2 mlm. ibu lak, tido mati.. hahaha.. kejam tak??