Skip to main content

Sape nak join?



Dah lama aku tak bukak cerita pasal Tupperware. Blogshop tu pun aku tak ingat passwordnya. :)

Bila dapat catalog baru minggu lepas, aku teruja teruja teruja betul dengan snowflake Wonders ni. Serius cantik gila! Lawa-lawa. Comel-comel.

Harga pun not bad juga. Nak beli sekali harung, sure rasa macam hurmmm, benda lain lagi banyak nak beli. Susu, pampers anak. Bagi yang bujang-bujang tu mungkin rasa tupperware ni kurang berguna. Tapi boleh jugak beli untuk bagi hadiah sempena Hari Ibu ke, kawan baik kahwin ke kan.. Sure dorang tersenyum lebar dan akan ingat sampai bila-bila.

Dengan itu, aku nak anjurkan satu sistem kutu untuk kita beli Snowflake Wonders ni. Cara-caranya,

i) Harga retail satu set RM222.00. Dapat Square Round tu 4pcs+Medium Square Round 4 pcs jugak dan Double Square Round 4 pcs jugak. Plus dapat Double Square Round 600ml 2pcs.

ii) Automatik jadi ahli Tupperware. Cuma tambah RM60.00 dan korang akan dapat satu kitbag + Modular Mates Round 440ml 2pcs dan Modular Mates Oval 1.1L 1pc.

iii) Bila dah jadi member, automatik harga retail Snowflake Wonders tu akan ditolak 20%. Jadi RM177.00.

iv) RM177 + RM60 = RM237

v) RM237 dibahagi dengan berapa orang yang nak main kutu barang ni. Katalah 4 orang, maka RM237 bahagilah dengan 4 = RM59.25 seorang setiap bulan selama 4 bulan.

vi) Pada siapa yang dah jadi ahli, bulan tu setiap orang hanya perlu bayar RM44.25.

vii) Semua kos di atas tidak termasuk kos penghantaran ye. Kalau korang area-area Putrajaya atau Bangi, aku pas by hand je. Kalau luar dari kawasan, maka pada bulan yang dia dapat tu akan tambah lagi kos untuk penghantaran gitu.

Tunggu apa lagi, sesiapa yang berminat, emailkan kat aku k.. anacomey_84@yahoo.com
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…