Skip to main content

Ke Majlis Kesyukuran Imaan 1 Tahun..


Oh no! Maafkan lah aku. Entry ni terperuk lama dalam draft. Sori sayang Imaan..:)

Thanks Fad di atas jemputan. Datang sorang je sebab Enady keje dan Dani pun masa tu kat kampung lagi. Set alamat yang Fad bagi kat GPS, tapi GPS pun sesat larat.. Hahaha.. hadoii. First time, Papago itu sangat tidak memberi komitmen kepada tuannya..tsk tsk tsk..Tapi sampai jugak. Guna instinct je..haha..

Imaan copy paste terus muka Epui..=p
takpe fad, sejuk nanti dia ngan Fad..=p
Sorang-sorang aku datang umah Fad ni. Gamble je la. Lagipun Ana aka Miera dah cakap jumpa nanti kat umah Fad. Tapi dia dah balik awal. Ada hal katanya. Patutlah aku carik kete dia takde..coii..Sorang pun sorang la. Boleh je bawak diri. Mula-mula makan kek SR tu..sedappp..carrot cake. pastu baru makan nasik lauk power siuttt.. favvy aku plak tu. Ikan keli curah sambal tu sedap gila! Terbayang-bayang lagi sampai sekarang..:)

kening terangkat, wa caya samalu...=p

Anak Fiza, alamak, aku lupa lak nama dia..
yg boy baju biru tu anak Sya, wafiey.
Dah lama sikit baru nampak Fiza..Ari tu dah jumpa dia kat Alamanda. Masa tu mana bawak baby kan.. Kali ni jumpa ngan anak dia. Sangat comel ok! Gerammm.. Dan aku jumpa sahabat baru juga, Sya. Anaknya Wafiey pun comel gila! geram ngan kulit gebus dia. Baru 7 bulan tu.. Semangat ko!

hah! aku dah ingat nama dia. Eryna! =p

Wafiey

Eryna lagik!

Elly n family

Dah nak balik baru Elly datang. Tu pun datang tak makan pun. Just bagi hadiah..Sempatla borak-bprak kejap..:) 

Ok Fad, thanks again. Lain kali jangan segan silu ajak ana lagi ye..=p

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…