Galak nak berjalan


...tapi bila ajak tatih lepas tangan tetiba jadi penakut. Alahaiii Dani...macam mana nak pandai jalan ni. Kawan-kawan awak yang lain semuanya dah jalan tau. Papa kata, senang sikit bila dah pandai jalan ni. Hahaha, kita tengok sapa yang kejar sapa nanti k..Hikhik..


Kat rumah selalunya dia meniti-niti je kat sofa, kat dinding, kat rak tv. Sambil meniti sambil memunggah. Bagus Dani! Pandai ko kemas ye. =p


Belum ada tanda-tanda yang dia nak berjalan. Tapi ada sekali dua dia berdiri lama. Tanpa dipegang atau berpaut pada apa-apa. Bila suruh lagi sekali, dia macam tak tau pulak. Hurmmm, lambat lagi la mama nak tgk awak berjalan ye Dani. Takpe, nanti dah tiba masa dia nak berjalan, berjalanlah dia kan. Budak-budak ni bukan boleh dipaksa-paksa. So, ignore je. Jangan bunyik2 lagi ye kata anak aku taktau berjalan lagi. Lain budak lain perkembangannya. Ada je isu yang ditimbulkan. Bila takde gigi, cakap anak aku lambat tumbuh gigi, bila tak berckap, mengata lagi. Sudah sudahlah tu.. Dah, malas aku nak mengenangkannya. Chill sudahhh..


Mengamuk-ngamuk bila walker dia berhenti. Sebab dia tak reti nak pusingkan balik walker tu. Hahaha. Sometimes aku biarkan aje dia terjerit2 tu. At last papa dia yang layan kan. Pusingkan balik walker tu. Ngehngehngeh. Ngan papa bolehla ko manja-manja ye Dani. Ngan mama ada batasnya. Hehe, garang tak? Disebabkan aku selalu tak layan dialah, sekarang ni Dani lagi manja ngan papanya. Sudahnya aku yang sentap bila Dani taknak ngan aku.. Sob sob sob..




Satu rumah habis dipusingnya. Layankan ajelah..:)



Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...