Friday, April 29, 2011

Kita Bako je


Last Sunday, pergi Mydin USJ carik barang-barang dapur. Pastu try beli ayam yang dah siap berempah bagai ni kan, untuk dibakar untuk dinner untuk kami berdua untuk untuk bla bla bla and whatsoever. *Lately, aku suka beno cakap whatsoever. Haha..abaikan.

Idaklah mahai beno pun..RM5.++ je. Quarter kot ayam tu.


Yang ni dah siap masak. Aku masuk dalam oven satu jam je. Rasanya? Not bad lah.. Hahaha, Kak Yang balik keje, terus aku ajak dia makan. Aku cakap “KakYang, makan nasik ni lauk ayam bakar, Sedappp” KakYang : Mak aihhh, bapakla..Rajinnnya bako. =p

Hahaha. Sampai sekarang aku tak pasti KakYang tau ke tak yang ayam tu bukan aku yang masak sebenarnya.  Aku bakar je dalam oven..=p

3 comments:

chik star said...

ana mu bru pindahkn.
xtunjuk pon rumah bru eyh..

as pon ske beli aym siap marinate ni..sonang gitu.
:DD

nanonano said...

hohoho na pun sokmo je g giant beli aym daging yg dah perap ni,
tgk mcm sedap je kan bersalut rempah bagai tu,
klu ayam, mls bako
goreng pun sedapp..
tp rugi minyak la..sbb comfirm itam punye :p

Zana Adieyza said...

nmpak sedap.. zana x pernah cuab lagi.. macam nak try bako jer.. hihihihi