Friday, March 4, 2011

Similac LF


Dani minum susu ni sekarang. Doktor Masbullah ,Poliklinik An-Nur Presint 15 yang suggestkan. Susu Free Lactose means susu yang basicnye adalah soya. Aku try rasa minum susu tu pun, rasa macam soya. Sedappp..:)

Alhamdulillah..Syukurr.. Lepas 2 hari Dani minum susu ni, terus cirit birit nye pulih. Hari pertama, pampers nye berkurang daripada 15 keping kepada 7 keping. Hari kedua, back to normal. 2 keping sahaja sehari. Memang sebelum ni, Dani akan poo poo 2 kali sehari. Cuma mase kat hospital tu.. 2 hari tak poo poo.. Yelah makan pun tak kan..

Aku cakap ngan ibu, kalau susu ni dah habis, ibu try bagi dani minum susu Anmum balik. Kalau cirit birit jugak minum Anmum tu, nampaknye kita teruskan jugakla dengan susu Similac ni ye..:)

* Baru call ibu kejap tadi, Dani tengah main bola. Ibu cerita macam-macam pasal perkembangan Dani. Sampai aku bergenang air mata kegembiraan yang Dani getting better. Alhamdulillah... kita yang mak-mak ni, seronokkan, kalau anak kita kembali sihat dan ceria..

Owh Dani, mama papa rindu kamu..:)

1 comment:

JIVEBUMZ said...

syukurlah dani dah makin pulih..