Skip to main content

Aku masuk wad

HaH! Sure korang suspen je kan..Hikhikhikhik... tu kisah aku masuk wad SETAHUN YANG LALU untuk melahirkan.. pada tarikh hari ini 9 Mac. Jom layan gambar last day sebelum aku masuk wad malam tu..:)








***************************************
kisah yang sama..

Tuesday, 9 March 2010


admitted ward @ 38 weeks

salam semua, aku akan admitted ward malam ni di Hospital Putrajaya...dan akan diinduce esok selpas subuh...doakan aku selamat semuanya ok..perasaan mmg berdebar2...minta ampun maaf pada semua jikalau aku ade buat salah silap pada korang semua...



20 comments:


pRincESs_N said...
aku doakn y tbaek tuk ko...
MaMa_AdHa said...
semoga semua selamat
aDieyZa said...
zana doakan semuanya berjalan lancar.. banyakkan berdoa.. luv u sis!!
Cik Cookie said...
amin. xdepe. haarp dapat baby comel mcm i.
Cik Z@i Pen@nG said...
salam... semoga smua selamat...aminnn...
Puan Jiha said...
all the best...InsyaAllah cepat2 upload gambar baby tau
JIVEBUMZ said...
Insyaallah nana dan baby akan selamat.. jangan lupa baca doa nabi nuh dalam perut ikan tu yer..
Diarihatiku1976 said...
akak doakan semuanya berjalan lancar.. banyakkan berdoa..terutama baca doa dipermudahkan segala urusan tau..
Wawa_Nadwa said...
insyaAllah.. semuanya akan selamat. =)
Intan ~ Nur Azlina said...
Insyaallah semua nya selamat... doa byk2 dpermudahkn segala urusan... :-)
::( ';')جو أمير(';' ):: said...
gud luck yer dear ..
hazlynda kushairi said...
ana, insyaAllah semuanye selamat. aku doakan ko yang terbaek.
hazlynda kushairi said...
ana, insyaAllah semuanye selamat. aku doakan ko yang terbaek.
DiDa BumBLeBee said...
Haniiii...semoga semuanya selamat..insya Allah :)
aMiYs said...
hope sume ok.. insya Allah.. amin...
Adlina Husaini said...
yana, nanti aku p umah ang tgk baby =)
akmaliz@r said...
hi...honeyzzzzz...selamat melahirkan baby nnt...semoga selamat semuanya...amin..amin..amin....trlambatla kak mal komen..honey da brsalin da time nih..bestnyer cuti lamaaaaaa...heaven u!!
akmaliz@r said...
hi...honeyzzzzz...selamat melahirkan baby nnt...semoga selamat semuanya...amin..amin..amin....trlambatla kak mal komen..honey da brsalin da time nih..bestnyer cuti lamaaaaaa...heaven u!!
kak ami said...
Tahniah Ana dapat baby boy...
Sis-Lin said...
Tahniah honey..semuga kalian kekal bhgia ke akhir hayat....aminn.. kecik2 tu dh masuk FB..hehehe comeiiiii
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…