Ujian lagi

Aku redha padaMu Ya Allah jika ini ketentuan dariMu.

Cuma satu ku pinta, Kau sembuhkanlah derita yang ditanggung oleh anakku yang masih kecil itu. Dia belum mengenal lagi erti kehidupan ini. Kau berikanlah dia peluang untuk terus hidup kekal sihat di alam fana ini.


***********************

Dani cirit birit sejak hari Rabu yang lepas. dari dalam wad lagi. Then aku tanya doctor pakar, this is because antibiotic yang diambil oleh Dani. Just fine. Its ok..Aku pun lega bila doctor pakar kanak-kanak yang cakap macam tu.

Then, till now, Dani cirit birit lagi. Kesian aku tengok. Sepanjang hari ni, dia lembik je. Makan taknak, minum pun kurang. Hanya melepek je kat atas toto depan tv. Kalau aku bergerak sikit, mulalah merengek.

Pampers dah 15 keping hari ini bertukar. Penuh dah dustbin dengan pampers Dani. Sampaila petang tadi, panik aku bila tengok kat pampers dia ada darah. Terus siap-siap pegi klinik An-Nur kat Presint 14 tu. Doctor suggest bagi susu yang free lactose. then try bagi air isotonik. tapi bukan yang bergas tu such as 100 Plus. Kat situ juga aku melayangla RM97.90. Hurmm, memang aku ikat perut bulan ni. :( Takpe, demi Dani, aku harus kuat! ( Terus terlintas kat fikiran, wajib amik insurans anak ni, sape agen Prudential? aku nak buat insurans ni)

Pegi Alamanda jap, then terjumpa jiran lama, Ina n family, dia pun ada cakap, yang anak dia Aisy pun pernah cirit birit yang sama dengan Dani alami. Just bagi minum susu free lactose. Insyallah dalam masa seminggu, baikla.. Huisshh, seminggu tu.. alahaii..thanks Ina. Sebab dia jugakla aku nak register Insuran untuk anak ni. Huhu..

noted : terpaksa cuti lagi esok. Harap sangat bosku dapat memahami..
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...