Saturday, February 5, 2011

Risaunya dengan adik2 ni

Kakyang naik bas kul 2 ptg tadi. Dari Teluk Intan ke Kuala Lumpur. Tak sampai lagi kat Bukit Jalil. Jalan jem katanye. Tadi msg dia baru sampai Hentian Duta. Bas tu stop kat situ. Mase tu pukul 6.30 la. Sekarang dah kul 8.30 mlm, masih lagi dalam bas. Tak taulah betul ke tak? Hope dia tak melencong ke mane2.

Yang abang dia ni pun satu, ijai. Keluar rumah siap2 takleh ke? Takkan nak tunggu dia sampai baru nak kuar rumah. Jalan jem kan? Dia tu dahla pompuan. Jagala sikit adik pompuan kamu tu. Tugas kamu tau jaga adik2 ni. Sepatutnya la.

Malas aku nak marah2 dorang macam ni. Aku marah kat sini ajelah. Kang aku marah kang, dorang kate aku ni macam2 plak kang. Dorang dah besar, pandai2la guna otak nk pk. Walaupun aku yang kene menjawab ngan ibu. Hurmm.. Tulah tugas anak sulung, kene pantau dan jaga adik2..dan report kat ibu ayah.

Kakyang : harap kamu faham kenapa along selalu banyak tanya ngan kamu. Kamu bwh tanggungan along, jadi apa2 hal, along yg kene menawab ngan ibu ayah.

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

3 comments:

Nor said...

insyaallah,xde ape2 tue...myb jln jem kot...

Nor said...
This comment has been removed by the author.
pRincESs_N said...

ank sulong ni lain tjawab nyer kan...