Skip to main content

Schedule yang dah penuh

Salam semua..

Hari Sabtu Ahad pada bulan 12 adalah paling dan tersangatlah busy...

Minggu lepas aku g Johor..wedding bos kecik aku.. tu nanti cerita..gambar tak amik lagi ngan lagi satu punye kamera..:)

Minggu ni balik kampung aku, Perak. nak jenguk anak dan sekali la ngan hantar mempelai bos kecikku.. (belah lelaki kat Sitiawan)

Minggu depan, aku g Kedah. Ade team building kat Gunung Jerai. Kursus ni aku teruja sangat nak pegi sebab dah lama aku cop nama nak pegi team building..dari tahun 2009 lagi.. awal tahun 2009, busy ngan preparation nk kawen. hujung tahun 2009, aku pregnen pulak.. awal tahun 2010, aku bersalin, dan hujung tahun 2010 nilah baru aku dapat merasa nak g team building.. aku suka kan aktiviti yang lasak2 tu.. maklumlah, melalui aktiviti macam ni jelah nak panjat2 tu semua..kalau tak..jgn harap nak merasa..hehe..

Minggu yang New Year tu, nak balik kampung Perak lagi.. nak amik Dani.. sebab sekolah dah start kan 3 Januari 2011.. BS dia pun dah start keje balik..

mmm..bila la nak balik kampung Pahang... tu nanti kita plan lain ye papa.. bulan 12 ni, dah penuh la schedule kita... mak ngan abah.., nanti kami balik jenguk mak ngan abah ye...

Sekarang ni kat opis, busy tahap gaban aku rasa.. sebab nak preparation JKAP 4/2010. aku jadi Urusetia.. macam nak buat persidangan Umno dah, fotostat sana fotostat sini.. taruk dalam folder.. tebuk2.. tagging2.. haiyaaa.. penat lah.. tapi demi mengisi periuk nasikku, aku harus buat
jugak.. lagipun JKAP ni bermusim..(sebutan dia Jekap tau).. setahun ada 4 kali je.. tapi dia punye busy bila ada persidangan..haduyaii.. tak tau nak cakap..~~

aduii..air ikan tak tukar lagi.. sian ikan-ikan aku.. dah berkarat dah airnya.. sape nak tolong basuhkan? aku bagilah upah RM0.50..hehe..

ok babai...

semua entry auto publish lepas ni.. tak dan nak ngadap blog n blogwalking. malam2 kang baru aku terjah blog2 korang ek...


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…