Skip to main content

dani kat kampung part 5

dani:pagi ini

ouh,memang mangantuk gaban kot.mlam tadi sleep at 5 o'clock.pehhh,,terbaikk!
pehh,kena kejut dgn ibu pulak.suruh jaga dani,
ibu nak hantar ika pergi tuition.

waa,bgn pagi2 da ngadap muka si kecik cumel tu!
DANI DANI,tido lah balik cepat,mak yang ngantok la,
dr active2 tu,ak sumbat je susu.
haha.yg lawak nye.ak pn x sedar.sedar2 je,dani da tdo.cm ne lah ak buleh tertido ha?
aiyaa,mau nya dani tu merayap,baru tau.lalalaa ~~

haa,nk share cerita nie.petang semalam tengah dok rest2 lepas main badminton tu.
layan dani la pulak kn,,ape je lagi.haha.masuk kn dlm walker dia..lps tu,hilang dah..ke mana?
DANI MERAYAP KE DAPUR!haha,kalau perempuan x pe gk.
tp serius kot,tempat fav dia skrg mmg dapur.
hailaaa..terpaksa la nenek dani alih kn barang2 dapur yg dia boleh capai tu.
haha.okay,fine la kan.kitorg let go dani ke dapur.sbb dia mmg akan datang depan blk nnt.

haaa,mmg akan datang depan...
tapi..BERSAMA KUALI DI TANGAN!hahahahaa,
mana la dia angkut benda tu x tau la.haha
serius,lawak gila.dani dani,gian nk masak ke.hehe.
bila,orang ambk.memang dia mengamuk kot.x kasi ambik kuali tu.
hahaa..jum tgk?
tapi sorry lah ye.senget kan kepala anda ;)



haha.semangat gila la dani.
ade bakat jd chef neh!

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…