Skip to main content

dani kat kampung part 7

bila baca entry ni kat blog my sis.. lagila bertambah gila rindu aku ni..huhu..

dani..dani tak ingat mama ke? sob sob sob sob..:'(

tak sangka anak mama ni serajin ini..dah besar nanti rajin2 tolong mama k,..

------------------------------------------------

dani:ouh tidak!

pagi2 lagi ibu suda rushing2 mengejutkan ak.
ak pn turut gelabah ayam lah.hehe
laaa,rupa2nya hari ni ibu ada test comp utk driving lah.
GOOD LUCK IBU!

so,tinggal ak ng si kcik tu.kerja ak?DANI, DANI DAN DANI lah! (ngee~)
well,dani tak sihat lah.sian sgt tgk dia.rasa nk menangis je.
yelaa,ak mana buleh tgk budak2 kecik nie x sihat kn.sedih lah.(buat cerita sedih pulak)
dani kena selesema.(so sad)
ouh,lupa.ika pergi tuition dihantar oleh ayah.
ayah pulak,x lama tu dok kat luar..

kasi dia makan ubat.letak dia dalam walker.
main acah2 ng dia.bagi dia minum susu.
okay, done! dani pn zZzZz.. easy,right?
well, u know..dani budak baik (!)

haa,ni nk share nie.masa masuk kan dia dlm walker tu.
punya lah riang dia ke sana sini.
ke dapur (biasalah..tempat fav dia)
tiba2 dia mrengek.haa,ambk kauu.
kt tangan dia ada PENYODOK SAMPAH bhaii..(apakah)
seperti biasa.mmg x buleh ambk.kalau x..haha.

wahai dani,adakah itu petanda kau seorang yang rajin?
haha,yelah..semalam dia ambk kuali.hari ni penyodok pulak.esok,lusa?
fikir fikir sendiri donggg...


cepat lah besar ye nakk..
buleh replace kerja mak yang kat rumah tu.haha



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…