Monday, November 15, 2010

Jalan-Jalan Melaka Naik Beca

entry kat Melaka menyusul lagi. Maafkan daku sebab lambat post. alah, korang tak kesahkan.. nak je baca kan..tq very much guys..

lepas je naik Menara Taming Sari, ingat nak jalan-jalan keliling Banda Hilir tu naik kete, tapi enady cakap nanti susah nak carik parking, so, kami decide nak naik beca je. kami amik yang pakej RM25. keliling Banda Hilir tu dan bergambar. bergambar tu kat tempat-tempat yang popular tu jelah like Kota A Famosa, Muzium-Muzium (kat sini byk muzium), kat kapal terbang ngan keretapi tu, kat gereja yang kat traffic light tu, pastu kat Cruise Sg. Melaka tu. last kat kapal Portugis. If ko nak jalan-jalan lagi, tu dah pakej lain..sejam berapa hinggit ntah..

posing dulu kat beca sebelum meneruskan perjalanan..hehe.. seb baikla orang yang bawak beca tu muda lagi orang nye, so, takdela rasa bersalah sangat sebab nak 3 orang sekali gus..hahaha.. berat woo..


ok first, berhenti kat sini untuk amik gambar..lagipun, kat sini ade jalan berbukit sikit.. haha.. pandai tau abg beca tu, dia suh kitorang bergambar kat sini, then dia akan tolak beca tu naik atas..hahaha..clever kan..
kami bertiga.. dani cam boring je..hehe.. tapi dia teruja sebenarnya bila naik beca tu.. sebab kaler merah banyak. dani kan suka sangat ngan kaler merah. bila turun je dari beca, dia bengang..hahah..
wajib kan bergambar kat sini..

kat sini pun sama..:)







barulah dapat amik gambar satu family..mintak tolong abg beca tu tangkap kan..:)

tgk dani tu...asyik tengok bawah je.. nak turun n suka tgk bunga yang banyak2 kat beca tu..



asyik sungguh enady dengar abg beca tu bercerita..:)

kami dalam beca.. dani dah ngantuk..hehe..

abg beca yang cool...:)



dani sebelum tido..5 minit lepas ni dia dok diam dah.. haha.. rupanya dah tido.. ngantuk sangat tu.:)

nak naik River Cruise, tapi abg beca tu kate, tak seronok naik waktu siang.. naik waktu malam bestt.. diterangi dgn lampu-lampu berwarna warni..so, tak naikla River Cruise tu..

mase ni, ade cabaran berkayak 48 jam tanpa henti. nak capai Malaysia Book Of Records..

At River Cruise..

kapal Portugis..

last bergambar naik beca.. kat kapal...malas nak turun sebab dah kepenatan, so, abg beca tu cakap takpe, kita amik gambar dari beca je..
alahaiii. so sweetla abg beca ni... memahami sungguh...
ok habis dah..

next entry : jalan-jalan je kat Melaka Wonderland..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

1 comment:

emilia more said...

sangat seronok ;) dani dani dani ! ;)