Wednesday, November 10, 2010

Menara Taming Sari


ok sambung citer Family Day kat Melaka hari tu...

mase ni dah tak jadi Family Day dah..haha sebab kalau ikut atucara yang HTS bagi, kul 9 pagi check out dan terus pergi ke Melaka Wonderland (MW).. mandi manda kat sana. tapi disebabkan ni first time datang Melaka..eh bukan first time..tahun 2006 dulu pernah kot g Melaka tapi mase tu kejap2 je..pegi ngan kak shima, abg gee, pami n ijai..

kali ni pegi ngan family sendiri..haruslah teruja lebih kan...

staff HTS yang lain dah pegi MW, tapi aku,enady n dani mau pusing2 kat Banda Hilir dulu..harusla naik menara Taming Sari, naik beca..shopping cencalok..hahaha..yang tu nanti aku citer.. ni nak jaja gambar naik Menara Taming Sari dulu..

serius weyy mase aku lalu kat Menara Taming Sari (MTS) ni untuk carik parking, aku tertanya2..camne dorang naik kat atas tu..mesti ada lift kot kat batang MTS tu..haha..tapi pelik..nape kecik je batang tu..mane muat nak naik kan..hehe..tak perasan pun yang menara tu boleh turun naik dan pusing pusing..haha..giler jakun..

takde parking la..last2 kitorang parking kat parking Mahkota Parade. pagi lagi mase tu dalam kul 10 pagi, so, parking banyakla kosong..menapakla kitorang ke MTS tu...jauh tak jauhla jugakkan hehe..
pastu kan, bila dah dekat ngan Menara tu.. baru ku tahu yang Menara tu boleh turun naik turun naik..hahaha...oooo gituuu..siap leh pusing2 lagi..

tiket untuk dewasa RM20. kalau tunjuk ic RM10 je... budak2 baya dani free...rate utk kanak-kanak aku tak ingatla berapa..so, aku ngan enady baru RM20 je..

orang agak ramai la..aku tanya enady, sanggup ke tunggu. dia kata ikut jelah mana2..alang2 dah sampai kan..tunggu ajelah..orang yang jaga MTS tu cakap, kalau beratur sampai kat sini..sekejap je dah boleh naik... lain la kalau beratur panjangggggg...sampai kat luar tu..lama la nak tunggu..
tgk2 kejap je beratur nye..sebab ape tau, sebab org yg jaga MTS tu jerit dari depan..sape yang dtaang berdua je.,. aku apa lagi..angkatla tangan...hahaha.. pastu ade orang cakap, tu bukan berdua..tu bertiga..kihkih..lantakla.. krew MTS tu panggil dua orang sebab nak cukupkan kerusi kat MTS tu..satu kali naik boleh muat 60 orang je.. yang tengah beratur ramai datang lebih dari 2 orang...


dani sangat behave..haha..maybe teruja bila tengok ramai sangat orang..


jom kita tengok bandar Melaka jom..












♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

1 comment:

atty's said...

kty dah byk kali g melaka..tp lom ade kesempatan naik taming sari nie