Saturday, September 4, 2010

buka puasa day 24

harap maaflah ye. mase mula-mula puasa tu aku dah berazam kununnya yang aku akan cerita juadah berbuka ku sepanjang Ramadhan ini. namun apakan daya en.azam nye udah lari meninggalkan aku kesepian..eceh..hehe..

tu yang skip skip tu. lubang -lubang.. langkau-langkau..haha..ape lagi perkataan yang sama waktu dengannye.

namun, itu tidak bermakna puasa ku turut berlubang-lubang ye. orang perempuan biasalah kan. bulan puasa ni kalau tak tinggal puasa pada masa-masa tertentu tak sahla kan. ade segelintir je yang bernasib baik dapat puasa penuh.

oklah. lupakan hal itu. dah masuk minggu terakhir dah kita berpuasa. insyallah Jumaat kita sambut hari raya aidilfitri..:) yeay raya.

bila dah minggu akhir-akhir ni aku jadik macam malas pulak nak masak. mood raya kot. haha..nak balik kampung kan. malas nak beli barang-barang basah. lepas raya baru beli.

semalam aku request kat enady.

aku : pa, kita tak pnh makan berbuka puasa kat luar kan?
enady : aik, bukan ade ke kita bukak puasa kat luar..
aku : mane ade pa. kalau ade dah lama mama tempek kat blog tau. selalu kitakan beli lauk je.
enady : ye ke. papa pun tak ingat lah. hah, nak buke mane ari ni?
aku : pa rase?
enady : kedai polis ajelah. ( kedai polis tu kdai kawan dia dan depan umah aku saje tempatnya)
aku : hurmm..kalau takat bukak puasa kat kedai polis, baik kita tapau makan kat umah. bukan jauh pun. dani pun leh sedap lena.
enady : hehe..kalau macam tu, kita lepak kat restoran yang tempat pa selalu mancing tu nak?
aku : D'Dusun pinggiran Putra tu ke?
enady : yup!.

terus g sana. mase aku datang orang tak ramai lagi. makin lama makin ramai. nasib agak kurang baik sebab order lambat n dtaang pun lambat. hehe

dani n mama. tengah tunggu waktu berbuka la ni dan tunggu lauk pauk yang kami order. :)
ais lemon tea..

fresh orange. tak berape orange la.

same tak muka dani ngan papa dia? hehe

lastly, lauk-lauk yang kami makan semalam. ikan kembung 3 rasa. tomyam campur, telur dadar dan kailan ikan masin.

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

3 comments:

CikPuanMiera said...

hihihi
ni jugak la lauk yang akan aku n knapp order if we all makan kat luar...
=p

:: p R i n c E s S _ N :: said...

dani da lebey pd muke ko laa..ms kecik2 dlu muke hubby ko..

honeysour's blog said...

ana : as usual..aku pun..hhe..dah mls nk pk makn ape sebenarnya..:)

N : ye ke N..takpe..sejuk sket kan..