dedo dedo atau deda deda

dedo dedo atau deda deda?

tau tak tu ape...

mmm...maksudnye panas panas tak panas..

eh! camne lak tu panas panas tak panas...

hahahha..pandai2 korang la nk explen kat diri sendiri...

nilah keadaan dani mase hari isnin lepas...balik dari kampung terus badan dia naik panas...aku? jgn cakap la..risau gile ok...cepat2 suh enady g beli kool fever tu..sebelum tempek kool fever tu dia punya meragam, adeiii..asyik nk kene dok sebelah dia je..dukung nangis, letak nangis, bagi susu pun sekejap je minum nye, pastu nangis...aduhai anak..bikin hati mama risau la...nk g keje pun tak senang tau...

bila dah tempek kool fever tu, elok je dia tdo sampai pagi..hebat tul penangan kool fever ni tau..sungguh berkesan...tapi tula, tangan dia asyik naik ke atas je..cubaan utk mncabut kool fever tu..tak selesa kot lekat2 gitu...:)

bukan taknak bawak g klinik, aku risau nak kasik dia makan ubat yg ntah ape2...mmber aku ade cakap, baby yang 6 bulan ke bawah jgn bagi sebarangan ubat...hanya ubat yang sirap tu je boleh..kaler merah...mmm, mase dani cucuk 3 bulan ari tu, nurse ade kasik ubat sirap utk baby kalau demam...

so, malam tadi, dah ok sket...but still panas dedo dedo tu...kak N cakap taruk kool fever tu kat belakang pulak...so, aku tempek kat blakang badan dia...pagi tadi bangun dah ok...siap main2 lagi ngan papa dia sebelum papa g keje...takde menangis..kalau tak, 2 hari sebelum ni hari isnin ngan selasa bangun pagi mesti nangis..aku nk bersiap g keje pun ala kadar je..tak sempat berbedak pun, dia dah meraung...masuk kete letak dalam carseat tu, elok je senyapp..alahai...

aku rase kan, yg dani meragam pagi2 tu kan sebab last week ibu aku selalu bawak dia keluar pagi2 tu..amik angin pagi sambil tgk aku g keje...minggu ni nenek dia dah balik, aku je yg ade, tgh bersiap nk g keje..nangis la dia kot...hehehe..kalau dani boleh bercakap, mesti dia cakap, nenek...ile nak atang cini agi ? ( nenek, bila nak datang sini lagi? ) hehe...

dani, cepat sembuh ye sayang, petang kang mama amik dani kat umah mak idah k...

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...