Skip to main content

NZA WEDDING CONTEST


aku saje2 je try masuk contest yg dibuat si N ni...sebab takde ape nk buat kat rumah tgh berpantang ni..nk main ngan anak, dia udah tdo..malas nk kaco..omaknye bolehla ngadap pc...

ok jom check ape yg si N ni nak dalam contest yang dia anjurkn ni..

first..dia suh edit pic yg dia aplod dalam entry dia tu...
ok ni PIC asal..
dan telah aku edit mnjadi...
tak bape cantik sangat la..main belasah je gunakan tools yg ade kat PC apak aku ni...kate lappy nun juh di Putrajaya nun dalam tu banyakla segala menda alah art2 nye...saje aku kasik tulisan tu kaler pink..N ni giler kaler pink..nah kooo..hehe...

sori beb, aku tak taula nk sharpkan gambar kalau dari video ni..sebab setau aku, gambar yg dicapture dr video mmg tak berape sharp..jadik, gambo tidak sharp jugakla kan...

-
second, dia suh linked kan gambo tu ke Link Blog Dia..

ok aku dah linked kan...

-
third, dia suh buat satu entry bertajuk Nza Wedding Contest dan karangla ucapan nk ditujukan khas buat kedua2 pengantin ni...dan jemput rakan-rakan lain utk join contest ni...

entry aku dah buat...
ucapan utk PrincessN dan PrinceZa~~

Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikan. Kehidupan pasangan yang diberkatiNya sudah tentu gembira dan bahagia. Sedangkan kehidupan pasangan yang gembira dan bahagia, belum tentu mendapat keberkatanNya. Renungilah kata-kata hikmat dariku...

Selamat mnjalani alam rumahtangga yang penuh liku ini..Sabar dan tabah menghadapi segala dugaan yang datang...Bertolak ansurla dalam setiap perkara...akhir kata, Selamat Mnjadi Pengantin Baru buat N dan Za.....

dan pada korang2 di luar sana yg terer edit mengedit ni...lehla join..adiah? aku tak tau..tu tanya Si N...hehe...alah, yg penting kita ramai2 masuk contest ni dan kita buat N kelabu mata nk pilih first winner..hahaha..saje gurau ye N...yg tak berape reti nk edit pun boleh join...tak kesahla cantek ke tak cantek kan N...N sila angguk...=p

oklah...jeritan terakhir dari aku...

JOMLA JOIN NZA WEDDING CONTEST!!!!.. cepattt..tarikh tutup 16 april ni...

tugas ku selesai... N make sure aku menang..hahahahahahahha...gurau2 di malam hari..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…