Tuesday, April 6, 2010

akibatnya

gambar from en.google

ptg ari tu, ayah bawak balik banyak buah mangga kuning ni...huh..terliur aku...tanyala kat ibu,along boleh makan tak buah mangga ni...ibu cakap ...ishh..mane boleh...buah ni sejuk..

disebabkan aku tidak tahan lagi melihat kuning2 isinya tu...aku telah melanggar pantang itu...dan akibatnyeeee...dah 2 hari aku demam yg dedar2 tu..bukan demam panas...demam kejap panas kejap tak panas..kepala lagi pusing..badan seram sejuk..hadoiilaa..nk tdo malam pun tak boleh...

tula..degil lagi cakap org tua...pengajaran utk diri sendiri...jgn main2 ngan pantang2 ni...kan dah kena makan paracetamol..=p

oh ye, ade org tanya makan banyak ke?
iyeeee...mmg banyak aku makan..berbiijik2..hehe..kater feveret kan...=p
♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

6 comments:

BULLET said...

hah, buah ni kalau wife bullet nampak tepi jalan...kompom kene singgah beli..kalau x mmg kene tido luar la

MaMa_AdHa said...

banyak ke makannye??? umi makan juga hr tue tapi cikit je... orang kata bg rasa je... alhamdulillah tak demam

misha.w said...

huhuh..bentan ke? takotnye. mcm sumpahan org2 tua pulak dah. huhuhu..

honeysour's blog said...

eh bentan tu macam mane ek? saya demam je...

Diarihatiku1976 said...

buah mangga tu pun buah feveret akak gak... kalo akak pun terliur air liur...

Anonymous said...

erm..len kali jgn lnggr pantang tau..bentan tu kre nye kne lme lg dlm berpantang la dear...mmg bdn rse kjap2 sjuk..kjap2 pns..sjuk lak mngigil..sbb tringt mak org penah cite dlu..