Semoga semuanya dipermudahkan

Entah kenapa tergerak hati ni nk tulis sesuatu pada hari ini...
sesuatu tu means luahan dari hati...

Malam tadi dapat mimpi 6 batang gigi ku patah...
ade geraham, ade gigi depan dan yg lain2...
sehinggakan doktor terpaksa cabut semua dan suggest aku pakai gigi palsu...
sampai aku terjaga dari tdo, of kos suami pun terjaga...
sebab aku siap ngigau2 dan nangis...

2 hari lepas pun, aku dapat mimpi pelik jugak...menakutkan...
aku baru balik dari camping...dan sedang berjalan pulang ke khemah...
otw nk balik khemah tu, kena lalu satu padang bola...
tgh jalan tu, ade satu roket kat langit..ala roket yg bila dia lalu, ade asap yg lurus tu..macam awan...
tiba2, roket tu boleh berenti dan menuju ke aku...
macam nk bunuh aku...dngan muncung nye yg tajam...
lpas tu..terus tersedar dan nangis dgn sendiri...


bila kak yang aka sherryna kasik komen macam tu, terus aku terpk semua mimpi2 aku tadi...

Ya Allah Ya Tuhanku...
Kau permudahkanlah semuanya Ya Allah..
Aku Hambamu hanya mampu berdoa, berusaha dan bertawakal padaMu Ya Allah...
Kau Ampunkanlah segala dosa2ku, keluargaku, suamiku...

aku rase mahu menangis di kala ini...

pada kawan2 semua...
aku minta maaf andai kata aku ade tersalah kata, mengecilkan hati pada korang semua...
dari ujung rambut sehinggalah hujung kaki...
Doakan aku agar dipermudahkan semuanya...

pada ibu, ayah...
along minta maaf di atas segala dosa2 along selama ni...halalkan makan minum along dari kecil sehinggalah sekarang...

abah, mak....
ampunkan dosa2 ana jikalau ada...

suamiku...
ma mintak ampun pada papa sekiranya ade tersalah kata, sikap yg tak menyenangkan papa selama kita hidup bersama...halalkan makan minum mama...

adik2ku..ijai, anep, kakyang n ika..
maafkan dosa2 along pada korang semua...doakan agar semuanya baik2 saje...
hormat org tua kita...jga hati mereka, gembirakan mereka...

♥ honey ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...