Skip to main content

Semoga semuanya dipermudahkan

Entah kenapa tergerak hati ni nk tulis sesuatu pada hari ini...
sesuatu tu means luahan dari hati...

Malam tadi dapat mimpi 6 batang gigi ku patah...
ade geraham, ade gigi depan dan yg lain2...
sehinggakan doktor terpaksa cabut semua dan suggest aku pakai gigi palsu...
sampai aku terjaga dari tdo, of kos suami pun terjaga...
sebab aku siap ngigau2 dan nangis...

2 hari lepas pun, aku dapat mimpi pelik jugak...menakutkan...
aku baru balik dari camping...dan sedang berjalan pulang ke khemah...
otw nk balik khemah tu, kena lalu satu padang bola...
tgh jalan tu, ade satu roket kat langit..ala roket yg bila dia lalu, ade asap yg lurus tu..macam awan...
tiba2, roket tu boleh berenti dan menuju ke aku...
macam nk bunuh aku...dngan muncung nye yg tajam...
lpas tu..terus tersedar dan nangis dgn sendiri...


bila kak yang aka sherryna kasik komen macam tu, terus aku terpk semua mimpi2 aku tadi...

Ya Allah Ya Tuhanku...
Kau permudahkanlah semuanya Ya Allah..
Aku Hambamu hanya mampu berdoa, berusaha dan bertawakal padaMu Ya Allah...
Kau Ampunkanlah segala dosa2ku, keluargaku, suamiku...

aku rase mahu menangis di kala ini...

pada kawan2 semua...
aku minta maaf andai kata aku ade tersalah kata, mengecilkan hati pada korang semua...
dari ujung rambut sehinggalah hujung kaki...
Doakan aku agar dipermudahkan semuanya...

pada ibu, ayah...
along minta maaf di atas segala dosa2 along selama ni...halalkan makan minum along dari kecil sehinggalah sekarang...

abah, mak....
ampunkan dosa2 ana jikalau ada...

suamiku...
ma mintak ampun pada papa sekiranya ade tersalah kata, sikap yg tak menyenangkan papa selama kita hidup bersama...halalkan makan minum mama...

adik2ku..ijai, anep, kakyang n ika..
maafkan dosa2 along pada korang semua...doakan agar semuanya baik2 saje...
hormat org tua kita...jga hati mereka, gembirakan mereka...

♥ honey ♥
11 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…