Skip to main content

Resepsi Wan Norehan & Kamarol

aktiviti hari sabtu tadi...
ade 2 wedding yg patut aku hadiri..disebabkan masalah diri yang tidak ade keupayaan utk berjalan jauh lagi, aku terpaksa pilih salah satu...dan kebetulan, enady nk servis kete di kedai feveretnye di shah alam nun seksyen 27 dan kenduri wan norehan di seksyen 24...lagi satu kenduri tu kat taman melati, KL...sori aiman, tak dapat datangg...

berbalik pada cerita di rumah wan...sampai dalam jam kul 2 ptg...dah sampai makan dulu..kate lapo dah kul 2 kan..hehe...nanti2 la salam tuan umah ngan pengantin..hehe..buruk pangai..lauk mmg best la...aku suke ayam dia..ayam masak ape ntah...tau makan je..ngehngeh...

pandang kiri kanan, adela jumpa student itm dulu, ila sha, ila ked, erna, wan jawa, kak ciah n her husband, azli (kak ciah ni senior aku mase sekolah menengah dulu dan sekampung, tak sangka dah kawen n pregy 5 bulan...masuk itm sekali ngan aku...tapi kos lain)

lpas makan, pandang kiri kanan lagi...huhu..barula jumpa ngan kak yang....( roomate itm ) aku sampai dulu..hehe..padahal sebelum tu berchat2 kat FB tanya direction umah wan..seb baik jumpa kan kak yang...6 tahun tak jumpa ngan kak yang...dah ade anak dua dah...kimi n mika..comelll...

ok..dah dah..jom layan gambar lak...


pic ni kredit to wan jawa...

dia yg amik gambo, gambo dia lak yg takde...
thanks wan...

inai di jari wan..lain dari yg lain...name pun inai harimau..huhu..

kontrol cun habesss...hehe

butterflyyyy....

pasangan pengantin dua sejoli...

ouwhhh..aku je lain dr yg lainnn...

kimi yg sangat addicted dgn kamera....tak habis2 dgn butterfly nye...hehe..


fondant cake yg superbbb...

bila lagi dapat ketemu ye...:)

6 tahun kita tak jumpa kan kak yang...~ roomate mase sem 2 kat itm perak...

kimi mmg clever boy n very la frenly....
ngam je ngan org even baru jumpa...beshhh..auntie sayang kimi la...
mika senyap je, riso lak nk kaco2 dia...kang ngamuk lak dia..cuaca dahla panaasss..

akhir sekali...hadiah pintu dr wan dan kamarol....
cutee...

end of may, sahabatku lagi sorang nk kawen @ meru, klang....
kalau takde aral melintang, aku akan datang...
dulu berduaaa...nanti datang bertigaa...yuhuuu...

♥ honey ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…