Tuesday, March 30, 2010

copy paste from emy : nape aku emo kat FB?


aku malas buat entry nape aku emo gile2 kat FB tadi..
bila ingat2 balik buat aku sakit hati je kalau aku tulis kat sini...
jadik aku copy paste saje...
kredit to sahabatku Wan Emy Shahliana
sebab dia dah pun buatkan entry utk aku...hahaha
v
v
v
v
v
v
v

Tuesday, March 30, 2010

My Baby You..

"ade ke aku kesah anak aku gelap ke cerah? ade ke aku kesah kalau laki aku
tak belikan emas intan payung sebab dah lahirkan zuriat dia?? tolongla jgn bagi
aku stressss...korang tu putih of kosla anak putih, korang tu kaya raya, tu
pasala laki kasik emas intan payung!!! ..........!"


Ayat di quote dari status FB Liana (Honeysour blog). Sabar weh jangan marah2...nanti ko jadi hijau cam hulk terbukak bengkung sgala. Kekeke. Begitulah lumrah hidup. Manusia ni tak pernah nak berenti talking2 at the back mahupun infront of us. Buat nyakitkan hati je klw ko pikir2.

Papun tahniah atas kelahiran baby sulung Liana. Ahad lepas saya kebetulan balik Perak berkesempatan la menjenguk baby Liana ni. Baby mestilah comel. Dah la kecik halus je. Nak pegang pun takut. Masa saya datang Dani tidur.


Mak mertua saya kata baby ni akan berubah 7 kali muka dan kulit dia tu sebelum jadi muka dia yang betul2 sampai ke besar. Hidung telinga mulut membesar tapi mata tak. Kalau mata dari kecik sepet jgn nak prasan la dapat mata bundar time besar. Errrr nak buat plastik surgery la. Hehe


Bila pikir2 apa yang Liana cakap kat status FB dia tu kan geram betul la. Ada je tak kena. Kalau blom kawin tanya bila nak kawin. Dah kawin tanya pasal anak pulak. Pastu compare2 dengan anak jiran sebelah yang baru je mggu lepas kawin dah terbunting pelamin. Boleh bernanah telinga ni kalau pikir selalu. Dah ada anak macam ni pulak yang diorang cakap. Haishhh..manusia manusia. So sabar jelah. Pasni lagi banyak dugaan nak besarkan anak. Padanla ada mak-mak orang ni sampai bergaduh kan sebab anak-anak. Anak2 yang berebut mainan, mak nya pulak yang emosional lebih. Heh heh. Macam-macam.

Eeee kecik kiut miut je kakinya.


Dani ni suka mengeliat. Tapi mata tetap tak mau bukak.

Sampaila saya nak balik pun..Dani tidur lena lagi. Erhh tak tak, masa nak balik maknya susukan dia. Tapi mata dia tetap pejam jugak.


Seronoknya tengok orang dah ada baby. Nak kena selalu melawat kawan-kawan baru bersalin la macam ni. Ambik berkat dengan harapan cepat-cepat lekat. Pastu kena berkawan dengan pregnant mommy je selalu. Macam Awin. Yelah kalau dia mengidam nak makan apa-apa boleh la saya temankan selalu. Cukup 9 bulan, Awin kurus balik...saya je makin besow..mana taknya 9 bulan tolong makan makanan idaman ibu mengandung. Heh heh.




Nota jatuh kat kaki : Bestnya tengok muka baby, tenang je rasa hati. Dani berusia 18 hari dalam gambar ni.


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

10 comments:

✿ YaYa ✿ said...

kak..
saba eh..

Amieynna Amin said...

lor..
org mcm tu pun ade ke..
sabar byk2 kak..
dugaan je..

chummeell sungguh dani..

mAr@ZiEy said...

Kak..abaikan org2 yg berpikiran sebegitu..bkn takat akk je saket ati..actually org yg bercakap cmtu pun saket ati sbnrnya..tp cara dia nak bg org tau yg dia saket ati tu dgn cara cmtu..

Kalau la sy kene..mmg time tu gak sy sound..peduli ape sy..

miss mumun said...

semoga kesabaran sentiasa ada pada akak.. insyaAllah.. =)

Puan Jiha said...

erk ada eh org camtu..abaikan aje lah...hehee baby dani gelap ke...putih je tgk...kalau gelap pon ensem ape...baru la macho...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

da besa nti mst makin cerah anak ko weh...pcaya laa...papepon..aku nk gomol bile die da besa sket nti..

knduri aku bwk tao..

misha.w said...

sabar jek la puan. mulut org mmg takkan berenti dr berckp2.
bile kite tak kawin, org ckp kite tak laku &
bile kite dh kawin & kite pregnant bunting pelamin, org ckp kite dh pregnant dr before kawin,
bile kite dah kawin tp takpregnant2, org ckp kite tak subur.
bile kite ade anak, org ckp kite nye anak tak sama mcm muke kite la apela. cube kasik die pregnant, tgk mcm mane. eiii..marah betol kt mereka2 yg cetek pemikiran ni..

ape2 pon, jgn stress2, nnti takot bentan pulak. tc.. :)

Cik Z@i Pen@nG said...

Salam...

byk2kan bsabar ek..

klau edy kasi gelang emas ke...rntai emas pun..xyah nk tunjuk2...kang tunjuk2 org kata riak plak kan yana kan...yg penting yana tau edy syg yana & anak cemana...yg tu yg pnting...

JIVEBUMZ said...

walau apapon jangan pedulikkkk org tu jeles latu hihi

mYpRecious said...

Hurm.. kenape lah ade manusia yg perangai mcm tu.. keji giler perangai..

Dani tetap comel.. rindu nak bau baby.. wangeyyy sangat..