Skip to main content

copy paste from emy : nape aku emo kat FB?


aku malas buat entry nape aku emo gile2 kat FB tadi..
bila ingat2 balik buat aku sakit hati je kalau aku tulis kat sini...
jadik aku copy paste saje...
kredit to sahabatku Wan Emy Shahliana
sebab dia dah pun buatkan entry utk aku...hahaha
v
v
v
v
v
v
v

Tuesday, March 30, 2010

My Baby You..

"ade ke aku kesah anak aku gelap ke cerah? ade ke aku kesah kalau laki aku
tak belikan emas intan payung sebab dah lahirkan zuriat dia?? tolongla jgn bagi
aku stressss...korang tu putih of kosla anak putih, korang tu kaya raya, tu
pasala laki kasik emas intan payung!!! ..........!"


Ayat di quote dari status FB Liana (Honeysour blog). Sabar weh jangan marah2...nanti ko jadi hijau cam hulk terbukak bengkung sgala. Kekeke. Begitulah lumrah hidup. Manusia ni tak pernah nak berenti talking2 at the back mahupun infront of us. Buat nyakitkan hati je klw ko pikir2.

Papun tahniah atas kelahiran baby sulung Liana. Ahad lepas saya kebetulan balik Perak berkesempatan la menjenguk baby Liana ni. Baby mestilah comel. Dah la kecik halus je. Nak pegang pun takut. Masa saya datang Dani tidur.


Mak mertua saya kata baby ni akan berubah 7 kali muka dan kulit dia tu sebelum jadi muka dia yang betul2 sampai ke besar. Hidung telinga mulut membesar tapi mata tak. Kalau mata dari kecik sepet jgn nak prasan la dapat mata bundar time besar. Errrr nak buat plastik surgery la. Hehe


Bila pikir2 apa yang Liana cakap kat status FB dia tu kan geram betul la. Ada je tak kena. Kalau blom kawin tanya bila nak kawin. Dah kawin tanya pasal anak pulak. Pastu compare2 dengan anak jiran sebelah yang baru je mggu lepas kawin dah terbunting pelamin. Boleh bernanah telinga ni kalau pikir selalu. Dah ada anak macam ni pulak yang diorang cakap. Haishhh..manusia manusia. So sabar jelah. Pasni lagi banyak dugaan nak besarkan anak. Padanla ada mak-mak orang ni sampai bergaduh kan sebab anak-anak. Anak2 yang berebut mainan, mak nya pulak yang emosional lebih. Heh heh. Macam-macam.

Eeee kecik kiut miut je kakinya.


Dani ni suka mengeliat. Tapi mata tetap tak mau bukak.

Sampaila saya nak balik pun..Dani tidur lena lagi. Erhh tak tak, masa nak balik maknya susukan dia. Tapi mata dia tetap pejam jugak.


Seronoknya tengok orang dah ada baby. Nak kena selalu melawat kawan-kawan baru bersalin la macam ni. Ambik berkat dengan harapan cepat-cepat lekat. Pastu kena berkawan dengan pregnant mommy je selalu. Macam Awin. Yelah kalau dia mengidam nak makan apa-apa boleh la saya temankan selalu. Cukup 9 bulan, Awin kurus balik...saya je makin besow..mana taknya 9 bulan tolong makan makanan idaman ibu mengandung. Heh heh.




Nota jatuh kat kaki : Bestnya tengok muka baby, tenang je rasa hati. Dani berusia 18 hari dalam gambar ni.


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
10 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…