Skip to main content

hari ini dalam sejarah

hehehe..09 Februari..
teringat tol keramat ni..2 tahun yg lpas, aku diikat orang...haha..ikat ke ek atau bahasa yg sopan sket, dipinang orang..hikhik...dan kini aku sah mnjadi milik orang...cepat kan masa berlalu..

aku copy je entry bertunang aku yg lpas tu ek...

my engagement day

Ramai teman2 blogger yang request gambo saya maser bertunang dulu...
kali ni saya buat entry pasal saya bertunang ari tu ek...

saya bertunang pada 09 Feb 2008
maser tu cuti tahun baru cina...
nak bertunang tu tak plan pun...
semuanya terjadi 3 minggu sebelum bertunang...
en.ady yg ajak bertunang...

"ayang, kita bertunang yer cuti raya cina ni nanti.."
~ maser tu panggil ayang ngan abang lagi...lpas bertunang je yang tukar panggil papa ngan mama..

gambar2 kat atas ni..semuanya diedit oleh mbr dari saya tadika lagi...Wan Emy Shahliana..
saya panggil emy jer...

yang ni diedit oleh adik saya..anep...
ibu saya...
ni waktu malam sebelum esokya nak bertunang tu...
hantaran dari pihak lelaki...
en.ady datang jugak tapi dia g umah member dia...
huhu..dah datang dah...
wakil ayah saya ialah pakcik saya merangkap andak saya...~abang kpda ayah saya...deme ni 2 beradik jer...ayah saya yg bongsu lelaki...
sebenarnya..saya tak plan pun duduk kat luar ni...
ntah aper angin ntah..pihak lelaki suruh saya keluar....
tak nak masuk2 bilik...
huhu..saya dah gabra giler maser ni...
dengan tilam bersawang nyer...
klako betuii la...
sempat lagi saya buang sawang tu...
gabra giler time ni weyyy..sampai ketap2 bibir tu haa...
ni kak long...kakak sulong en.ady...
atie n anak dia aina...adik en.ady yang bawah dia...no. 3 la..
ngan ijai..adik saya yang no.2..
yang belah kiri tu mak en.ady...huhu..saya lagi besar dari mak dia...
ngan sepupu2 saya..
ngan wan emy...


♥ honey ♥
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…