Skip to main content

party buih penutup 2009

hahahaha..tajuk macam kontroversi jek...anyway, thanks to Faizul di atas jemputan ke rumah Penthouse mu itu..hikhik...
majlis makan2 adalh lebih sopan kot..kan...
bersempena dgn besday boy yang nk masuk ke ...tahun..( kalau berani korang tanyala dia sendiri..hikhik)
dan juge sambutan tahun baru dan juga masuk ke rumah baru...
pandai ye..sekali gus ko buat...bagus bagus..jimatttt....
antara first guest yang datang...
aku, enady, miera n hubby, n khalil..
ko berjaya men suprisekan aku ye na...terkejut giler aku ngan ady bila ko ketuk umah aku..
hahaha..dahla masing2 tgh mamai..hikhikhik...janji kat tempat lain, ke rumah aku ko terjah ye...

antara juadah yang disajikan...semua sedap sedapppp...
exspecially nasi ayam...pergghhh..mmg gilos sedap la...siap mak Faizul suh aku tapau bawak balik tu...esoknya, aku sarapan makan nasik ayam n bihun dan tak lupe kek secret recipies tu..nyum nyum...tahun depan ko nk buat lagi kan faizul? hahahaha/..jgn lupa nasik ayam k...

besday boy yg sudah bersalut tepung..hahaha...

aku n miera...
faizul, mybos~ciksu n cikmas...

ramai yang datang bawak family masing2..tapi kenapa makanan tak habis2 ye..hikhik..

cik nani, cikin ~ jiran baru, aku n ciksu...

pose ngan bos jap...huhu...dua dua cam gedik je kan ciksu..hikhik

gambar ni klako bila tgk aksi si naufal tu...terkejut tgk ibu dia interface kat depan sekali sambil buat gaya glam..hikhikhik.naufal naufal...=p

yang ni paling tak boleh blah...hahahahaha..gelak dulu ok...tgkla gaya ape ntah aku buat tu...
cikmas kate, hot mama pose..hahaha..apo2 jo lah...

conclusion, party ini mmg best..thanks faizul...secara tak langsung mengeratkan lagi ukhwah (hikhik) sesame kite...happening....
jumpa tahun depan..hikhikhik..

♥ honey ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…