Lata Iskandar, Tapah

Cuti Krismas yg lepas, aku n enady mmg dah plan nak jalan2 ke Cameron Highlands...
enady dh janji nk bawak aku ke Cameron sebelum deliver kan..so, janji tertunai..
thanks papa...
yg bestnye, ibu, kak yang n ika tak lupe ijai..ikut sekali...
sebenarnya, mmg dh plan minggu tu nk balik kampung aku...
on the way nk balik kampung tu singgahla jap kat Cameron tu...
balik kampung tu juge ade agenda lain...wedding mmbr satu sekolah dulu..tu nanti aku citer lain k...

so, awal2 pagi dah bangun...
ibu siap masakkan bihun lagi...
tanpa dijangka, family ucu pun nk join sekali...
bertolak lain2 la...janji jumpa kat Kuala Woh...
sekali kat Kuala Woh macam agak menyeramkan...sebab tak ramai orang...
nk tgu lama lagi...kitorang dah sampai Kuala Woh, ucu n family baru kat Sg. Buloh...
ade la menunggu dalam sejam setengah nk sampai ke Tapah nun...
so, aku decide utk tgu aje kat Lata Iskandar...
kat situ view cantik sket...sedapla mata memandang daripada kat Kuala Woh tu...

bertolak jam 7 pagi...sampai exit Tol Tapah tu dalam kul 9.30 pagi...
takleh bawak laju2 sebab terlebih muatan kat tempat dok blakang...
dgn beg2 baju lagi nk balik kampung..hehe..
sampai Lata Iskandar dalam kul 10.30 pagi...
kat situla lepak2 agak lama jugak la...sampai jam 12.00 tengahari...tgu ucu n family...

sempat gak aku rembat topi tu..murah je..RM9...

kawasan kat Lata Iskandar tu sesak dgn kereta2, lori2, bas2 yg mahu ke Cameron...
itulah satu2nya jalan yg dekat nk ke Cameron...
ade jalan lain..ikut Simpang Pulai, Ipoh..tapi itu dah jauh ke depan...
lagipun itu je jalan yg aku tau...lagi satu tujuan utama ikut Tapah sebab nak lepak2 jap kat Lata Iskandar tu...hehe

posing jap ngan enady...wajiblah kan..
lihat perot itu..udah beso..=p

aku n ika...suke dia dpt jalan2..

adik badik pompuan..

kak yang, ibu, ika n me..

tak tau nak buat caption ape dah...
korang layan ajelah gambo2 tu ye...











♥ honey ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...