Skip to main content

HTS Family Day 2009 @ Glory Beach REsort, PD


pada hari Sabtu yg lalu..bersamaan dgn 05 Disember 09..
tempat kerja enady telah menganjurkan HTS Family day 2009 kat Glory Beach Resort, Port Dickson...
tahun nilah baru aku merasa join family day HTS ni
dulu mase aku kerja selama 2 tahun setengah kat HTS ni...takde family2 day pun...
yg ade hanya cuma annual dinner saje..itupun dekat Hotel Summit USJ..
tapi tetap bestla mase tu sebab aku dapat lucky draw yg aku kire mahal la jugak..
dapat tv ok!..jenama philips yg 21 inci..kira besar la jugak tu kan...

ok..balik pd citer asal...
aktiviti bermula seawal jam 11.00 am
pd 05 dec tu..
aku tgk kat kad aturcara tu..ade karaoke, sukaneka utk dewasa dan lain2 la...
aku tiba lewat sebab aku nk g kenduri kawen cik nani dulu...
lagipun aktiviti sukaneka tu bukannye aku boleh join pun dgn perutku yg semakin mmbesar ni..hehe..tahun depanla ye kalau nk join pun..
aku sampai sana jam 4.30 ptg...
aktiviti dah habis selesai dan acara minum ptg sedang berlangsung...

aku taruk gambar2 di sekitar Glory Beach Resort dulu lah ek...
nanti2 aku taruk gambar yg lain..

jalan ke pintu masuk GBR, PD

view from my apartment...tingkat 11 ok..
gayat aku..


bestt!..tenang dan mendamaikan...

besar apartment nye...tapi aku dok dua org saje...
kalau aku taula boleh seludup orang..haha
aku dah hangkut dah adik badik aku dtg sini...

ruang dapur...ade freeze, microwave n heater...
tapi tak guna pun sebab makanan mmg dah complete disediakan..

keadaan di tepi pantai...
boleh mandi...tapi aku tak berani nk mandi...

di bahagian belakang aprtment...
selamat..sebab nmpk dah kete yg diparking..

♥ honey ♥
5 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…