Skip to main content

kenangan bersama jivebumz

hehehe...saje je aku buat entry ni...
aku tgk jivebumz buat entry kat Auntie Juliet
aku pun teringatla kenangan aku ngan dia mase dulu...
kejadian 2 tahun lpas...
aku baru masuk gov, dia pun same...
tahun yg same bulan je lain...
bertahun2 tak jumpa, akhirnya jumpa jugak...
bermula dgn frenster...
mmg dah lama aku lost contact dgn jivebumz sejak tahun 2005
kira hubungan aku ngan dia on of la...
memula jumpa tahun bila ke...
haaa...mase tu tahun 1999, aku form 3...
jumpa di majlis kahwin sepupuku, abg gee n kak shima...
mase tu dia becinta ngan abg sepupuku lagi sorang ni...
tapi apakan daya, tiada jodoh...
walaupun dah break, tapi kami satu family termasukla family adik badik ayah aku tu...
amat sukakan jivebumz ni...
ntah ilmu apa dia pakai utk piakt hati kami semua...
hehehe..taklah gurau saje...kak ila jgn marah aa...
jivebumz ni mmg mudah disenangi dan didekati...
kira tarak sombong la...
that's why family kitorang semua suke..

lpas dia break ngan sepupu aku tu,
kitorang lost contact lagi...
sehinggalah tahun bila ek, dorang declare balik...
hahahaha..aku mmg busy body dgn hubungan dorang ni...
A to Z aku ikut perkembangan hehehe...
mase majlis kawen abg mail ke abng fairus ek kak ila, yg kita jumpa balik...
tak ingat..tpi kenduri kawen la...
jumpa balik n mase tu aku sedang belaja di UiTM Seri Iskandar, Perak..
jivebumz sedang blaja di Politeknik Ungku Omar, Ipoh
selalulah kitorang ni jumpa, sampai kan aku selalu tido umah sewa dia kat Taman Cempaka nun...

lpas grad, aku lost contact lagi...
sebab dia ngan sepupu aku tu break lagi...
sampaila...2 tahun aku keje Hicom Teck See
masuk gov bulan 7 tahun 2007,
aku bukak frenster n terjumpa ngan sorang senior mase aku sekolah menengah dulu...
lupe nak kasik tau, senior aku tu blaja same ngan jivebumz kat PUO...
dalam album tunang Jivebumz ade gambar dia...
Kak Ernie Fadzilah bt Othman

aku bukak frenster dia n terjumpa la ngan jivebumz ni balik...
sembang2 n decide nak jumpa buat pertama kalinye lpas terpisah...
jadik, restoran inilah yang jadik saksi pertemuan aku n jivebumz...
diam tak diam dah 10 tahun aku knal ngan Jivebumz..
sampai la sekarang ni...
tempat aku citer suka dan duka...
dah anggap macam kakak sendiri...
dah lama tak lepak2 kat umah dia...
huhuhu..rindunyaaaa....






gambar ni menerangkan kenapa family and sedara mara aku suka kat jivebumz ni...
rajin kan dia...
mase ni aku ingat lagi...
1 Oktober 2006 ~ sepupu aku bertunang

4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…