Skip to main content

Berbuka @ Puteri Bongsu

semalam alkisahnya...
berjaya jugak aku pujuk enady
ajak berbuka same2 ngan opismate kat Restoran Puteri Bongsu ni...
sape tau Restoran ni...
hah...meh aku citer, Restoran ni milik adik kepada artis Malaysia ni...
rasenya semua knal kan...Rubiah Suparman..
tapi dia takdela semalam kat Restoran tu...
adiknye adela...

kul 5.30 ptg, aku dah cabut balik umah utk amik enady...
sampai2 dia dah siap mandi sume..
bagus bagus...
dan teruskan perjalanan ke Seksyen 15, Bangi...
ala..dekat ngan UKM tu...
lalu ikut Putrajaya Gate 1..
fuhhh...jammed giler...
nasib la kuar kul 6 ptg...
kalau gerak kul 6.30 ptg, sampai berbuka lom sampai2 lagi kat restoran tu..hihhihi..


amat berbaloi la..
hanya RM20 sekepala utk dewasa...
RM10 utk kanak-kanak...
lauk pauk banyak n memang sedapp...
segala desert2 nye mmg menyelerakan...
rozi amik sampai tak nampak nasik putihnye...
tapi salutela..habis licin dia makan..
aku...nilah lauk aku..
mmg selera habis la semalam...
dari tak lalu nak makan nasik, jadik habis licin jugak aku makan..
enady...nasi goreng n lauk2 tu...
enady mmg jnis tak makan banyak, tapi jenis makan berulang...
inilah warga seksyen wang awam I dan II yang hadir semalam...
seronok sebab Tuan haji Othman dan En. Suhaimi pun hadir...
with family...
rojak dia macam kureng sket...
soto..enady yg makan...aku tak rasa pun..
baby naufal pun datang...
dtg ngan ibu n ayahnye la..
family cikyatii...

dalam kul 8.30 malam semuanya bergerak balik...
aku n enady balik2 tu mandi solat semua...
terus pengsan...hehe..kekenyangan..

6 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…