Skip to main content

aku akan pulang ke kampung hari ni ...:)))

ptg semalam..
last minute enady bagitau yang cuti dia approve..
mau tak hangin aku satu badan lagi...
dahla aku tinggalkan keje sket lagi tu utk buat hari ni...
last2 cuti approve plak..

aku la ni kat opis sedang menyiapkan keje2 yg tak beres sket lagi ni je...
dah siap pun
tapi sempat gak nak apdet blog sekejap..
rase cam tak patut lak tinggalkan blog macam tu je nak raya2 ni kan...

jap lagi aku akan bertolak pulang ke kampung
tapi seblm tu, nak ke mydin usj jap...
nak carik kasut adik2 aku n ibu
tak lupe panjut atau bahasa melayunye, pelita...
ibu aku cakap, yng lama2 tu dah reput...
jadi nak nampak meriah knala beli letak kat laman rumah kan...

tadi sempat blog walking jap...
nak amik kad raya dari korang2..
tq banyak2 ek...

Kad raya untuk semua.. terimalah yer



dari kakak kesayangan aku...
jivebumz...
selamat hari raya kak ila...
ampun maaf dipinta jikalau ade terkasar bahasa atau terasa hati ngan nana...
maaf zahir batin
drive elok2 k...

dari kty n family...

selamat hari raya maaf zahir batin kakty...

kim salam peluk cium kat mighuiii..hikhik


dari yanie putrajaya...
selamat hari raya yani..
maaf zahir batin...
bila la nak terjumpa ngan ko ni...
duduk je satu bumbung..hehhe

and last dari marziey
selamat hari raya mar....
ingin jumpa kamu satu hari nanti..
kad raya kamu, maybe lpas raya kot baru sampai kat umah heheh..
tata..

ok tu jelah yg aku nak tulih...
aku nak gerak dah ni..
aku balik kampung ngan enady n adik aku anep...
dorang dah standby kat umah tu...

selamat hari rayaaa buat semuaa...
maaf zahir batin...
maaf kalau honeysour's blog ade terguruis hati sesape..
jaga diri korang semua...
tata....

5 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…