Skip to main content

kononnyer bersahur

hehehe...entry makan2 lagi...
mampuihhh la...nasib belum poser lagi kan...
takpe takpe...
ni adalah kes lpas turun dari Genting ari tu...
abg lan n akak mmg dah janji...eh janji ke?? =p
kalau tak tdo kat genting nun...
duit yg budget utk sewa hotel tu akan diguna pakai untuk makan ikan bakar...
jadiknye, weols tak jadi nak tdo kat atas nun...
makanya abg lan n akak blanje makan ikan bakar...
tempatnya....
hehe..cuba teka...?

aku diberi mandat utk membuat pilihan tempat...
oh..tentunya aku pilih Bagan Lalang...
yeay...mmg g kat situ pun...
name raestoran adalah Restorang Seri Bayu ye kawan2...

ikan siakap masak steam limau...
sedapla...
first time aku rase masak steam limau ni...
harus carik resepi ni...

jangan terpedaya dgn itu pinggan n lauk2 tu ek...
aku makan sikit je...
ain n anas sabotaj aku letak pinggan2 dorang kat ctu...
huhu...





sampai kedai ni tutup kitorang tak habis2 makan lagi...
hiks=p
tau kul bape...
dah kul 2 pagi ok...
aku dah niat sahur dah...
tapi hampa n kecewa...
esonya kul 10 pagi, aku dah loya2 n muntah2...
huhu..habis batal poser...
macam mane nak poser ni weyyy...
perut aku ni tak leh terlampau kenyang n terlampau lapar...
dulu aku tak suke makan berulang...
means kalau makan pagi tu dah berat...dalam kul 2 or 3 baru aku makan nasik lagi...
tapi kali ni...
aku kna makan kerap...
kuantiti sikit...
kalau tak nanti...uwwweeeeekkk...
wohhooo..tak tahan aku bila muntah....

lupe nak bagitau lagi...
harga untuk semua2 yang makan2 tu kan...
percaya tak hanya RM97.00...
bayangkan lah kitorang amik macam2 tau...
sangat murah...i likee....
tapi ari tu, nafsu makan aku tak kuat macam first dulu...
ntah...tekak ibu mengandung ni tak dapat2 pizza lagi mase tu..
hahaha....lagi2 pizza...
kopakla enady nanti kalau hari2 makan pizza.....

5 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…