Holiday @ Genting ~ Part 1

hari sabtu...
seperti yang dirancangkan...
pagi2 lagi aku setelkan ape2 yg patut..kemas rumah, basuh kain basuh pinggan...
sempat gak tdo sekejap..
ijai datang umah aku malam tu...
sebab nak g mancing esoknye...
so, pagi2 lagi dia dah cabut kuar g mancing...

tertdo sampaila kul 10 pagi...
ijai balik dari mancing...
n ain n anas pun sampai..
mak aihhh..awal nye...
huhu..aku dengan tak mandinye lagi ni...

ijai balik dari mancing...
seperti selalu...tidak menghampakan...
mesti bawak balik ikan...
ikan haruan 2 ekor...
satu besar satu kecik...
aku suh kak shima maskkan...hehe..malas sungguh...
aku takut nak siang ikan tu sebenarnya...
macam kpala ular kan...hehe..

ok balik pada citer nak naik genting ni...
enady keje pd hari sabtu tu..jadiknye, kna la tgu enady balik keje...
dalam kul 12 tghari enady baru sampai umah...
perjalanan dari tempat keje dia ke umah adela dalam 40 minit...

tayang tiket dulu...
nilah tiket2 yang akan ditebus kat genting nanti...
ok dah siap2 semua...
adela dalam kul 2 petang jugakla bertolak nye...
sebelum naik tu beli belah ape yg patut...
aku sempat rembat mcd punye lunch hour utk makan kat atas nanti..
nak beli kat atas...huhu.harga 2 kali ganda la...

sampai Genting dalam kul 3.15 ptg...
dah carik2 parking semua, lepak jap kata ats ni..
utk makaaannn..dah lapooo...


dah siap makan, g jalan2 dulu kat lobi First World
sebab nak tgu kakak ipar ku n family dia sampai...
sebab nak bagi tiket free....
kat aku ader extra yang buy 1 free 1 tu..




wajib pakai mask ok kat atas ni...
kater hari sabtu...
ramai giler orang...
tapi tak ramai yang pakai...
kitorang ni ade kesedaran sivik sket...hehe..
jadik..harus pakai ok...

oh ye, pengantin baru aka sepupuku aka ain butterfly
pun join sekali...

dalam kul 4 ptg, baru la akak n family sampai...
seee...semua pakai mask...hahaha..
org keliling tgk je...
ok, nantikan part seterusnya..sebab banyak giler gambar...
muntah kang korang nengok kalau sekali roll je....hiks=p


Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...