Skip to main content

@ nilai 3

huhu..ni adalah citer yang tersimpan berkurun lamanye...
ala, tak la lama sangat...
last 2 week...
hari sabtu kalau tak silap...
enady dapat elaun sket...
mmg dia berhajat kalau dia dapat elaun dia ari tu...
dia nak ajak aku g nilai..
nak beli tikar buluh tu...
so, mmg dapatlah kan....
tu yg pic kat nilai aku taruk..
wife bos enady kate, kalau hari sabtu ahad...
barang2 kat nilai akan jadik tinggi...
tikar buluh tu harga kalau hari biasa..
harga dia boleh dapat RM35 paling rendah..
yang besarla..yg 7 x 10 tu..
harga hari minggu akan mencecah sehingga RM70.00!!!
gile mahal kan...
so, kitorang decide...pegi just nak servei2 je...
bila servei2 tu...
first kedai kitorang masuk, harga tikar buluh hanya RM40.00...
kitorang yang excited ni, terus tak ckp ape,
terus je menonong g beli...
yelah, takut kedai lain mahal lak harga dia kan...
pilih2 n beli...
pastu, aku jalan2 lagi...
terserempak la lagi dgn kedai karpet kan...
saje la aku tanya harga tikar buluh tu..
nak tau berapa...
RM35.00!!!!!...sakit hati kan...huhu/....
takleh pakai la kate2 wife bos enady tu..huhu...
tapi takpelah, beza RM5 je....redha ajelah...
jalan2 lagi...
enady berhajat nak beli ni..
ayat2 al-quran kat dinding tu...

inilah hasilnya...
hasil rembatan dari NIlai...
ermm..rumah aku takde sofa tau...
malas nak taruk...
sebab nanti kalau family dtg umah jadi sempit...
takat ni lah yg kitorang mampu dulu...
mmg ade perancangan nak beli sofa bentuk L tu...
tapi nanti dulu...

3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…