Skip to main content

kisah semalam dan semalam..

tak tau nk gambarkan perasaan aku mcm mane...
suka n bahagia sangat...~rase nk lompat2..hahaha..

ok kronologi nye macam ni...

aku perasan jugak..
daripada minggu lpas, aku muntah 3 kali..
aku pun heran..nape aku muntah..malam pulak tu...
dalam hati..oo mungkin sebab mlm tu aku lmbat makan..
perut dah lm kosong...pastu mkn lambt plak...muntah lah kuar semua2 yg aku mkn tu..
rase tak sedap badan ke, demam ke..langsung takde..
yg enady dh cuak sebab takpnh2 aku muntah banyak giler..
kat tepi jalan pulak tu..~ mase tu on the way nk balik putrajaya dari Shah Alam..
esok nye aku ok n macam biasa2 je..

kebetulan jugak aku dah lewat datang period 3 hari..
aku ingat biasalah la kan..period lewat ni...
aku pun standby ape2 yg patut..takut incase aku period kan..

aku ade try beli preg test tu..sebab ternampak benda alah tu kat Watson, Alamanda..
aku beli n balik opis terus try...
resultnye, negatif...~ patutnye aku try pagi2..ni tengahari aku try..mane aku tau kan..
bila result negatif tu...terus aku bantai minum air gas KFC tu..huhu...

dah seminggu period aku tak datang-datang...
malam 18hb ari tu,..ade dinner kat Opis...
aku makan mmg tak hengat dunia...aku sumbat2 ape yg aku nak makan...
bbq kan..susah nk dapat...free...
akibatnya...lpas habis dinner, terus balik kampung...
esoknye..mase kenduri sepupu aku yah, aku pening giler...
nak bangun pun dah tak lalu...
tapi bangun jugakla nk antar kak yang balik sekolah dia kat Lenggong..

hari isnin 20 julai..g keje macam biasa tapi masuk lewatla...
atenye...sampai umah kul 2.30 pagi...mau tak lewat g keje...
hari rabu 22 julai...ain ade interview kat SPA, Putrajaya...
lpas dia habis interview...terus jumpa aku n aku ajak dia makan KFC alamanda...
nak makan Cheezy Chikironi..huhuhu..sedapppp...
mase tulah aku cakap kat ain yg aku nak g Watson..nak beli Preg test tu..
kali ni aku beli yg mahal sket..RM9.80..
dulu aku bel RM5.90 je...

Khamis 23 julai 09 - kul 5 pagi...
aku terbangun sebab batuk kuat sangat...
sampai muntah2...
aku rase cam nak terkencing n cepat2 aku teringat nk buat preg test tu..
enady mase tu tdo lagi..dia tak sedar aku batuk giler kuat...
aku buat preg test tu, alhamdullillah...2 line...
pade sesape yg tak tau 2 line n satu line tu..meh aku citer...
bila kita taruk benda tu kat air kencing kite..dia akan meresap ke atas....
dan akan muncul 1 atau 2 garisan...
kalau 1 garisan tu, maknanya tak hamil...
kalau 2 garisan tu maknanya hamil...
gambar ade..tapi segan lak aku nak buh kat cni...

bila aku dah nampak 2 line tu..terus aku panggil enady...
enady ... sukala dia....~macam nak terlompat2...hee..
terus peluk aku yng tgh sakit tekak tu...
dan dan tu aku muntah teruk...
bila dah reda sket...enady nk bawak aku g klink...
tapi aku kater ok...
tak yah lagi...
n enady keje aku pun g keje...
aku sampai opis..bertahan jugakla...walaupun batuk, rase nk demam n nak muntah..
akhirnya sampai kul 10 pagi..aku betul2 tak tahan...
terus aku g klink kat Shah Alam...

mm..banyak keje lak nk kna buat...
nanti sambung ek..

note : ain, sori, kak nana tak sempat nk msg ain..

4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…