Skip to main content

saat dinikahkan

ok..meh aku citer pasal aku nikah pulak..
aku nikah pada hari yg sama aku sanding...
07 jun 2009...
pada pukul 10.00 pagi..
bertempat di Masjid Pulau Juar, Kg. Gajah...
ni lah rupa aku belum make up..
tepat jam 8.00 pagi..
mak andam aka kak ana dtg umah aku...
hahaha..aku tau, mesti korang cakap awalnye make up...
hiks...sebabnye...pada tarikh yg sama tu. banyak org dia nak make up kan...
aku mintak yang pertama dia make up..
kira nanti lawa la sket dia make up kan,...=p
aku tgk gmbar yg ni pun dah lain dah rupe aku..
muka tak pnah make up...
sekali bila make up..
huhu..lain giler muka aku..


seee....lain kan...
thanks kak ana...
mase ni dah pukul 9.45 pagi...
aku banyak kali call enady..
agak stress jugak la...
sebab enady cakap kul 9.00 baru bertolak dari Sg. Besar...
dia n family dia bertanggak kat umah makcik dia...
stress stress pun muka kna jaga...
hahaha...berdebar2 jgn cakaplah...
dup dap dup dap..
bersama bonda tercinta...
sempat lagi dorang suh aku posing kat atas pelamin...


adik-adikku...kecuali ika..takde dlm gambar...


ni dia ika...
kak yang..along lagi putih kan dr kamu..???
hahahha

huhuhu/..gambar enady takde sape yg nak tgkap kan kat depan tu...
takpe2 nanti gmbar2 kat kamera abg nazim n ain ade...
nanti aku tempek lain ok...
akhirnya, dengan 2 kali lafaz...aku selamat diijabkabulkan dengan enady...
terharu, sebak, gembira, sedih..semua ada...
ayah aku..awal2 dah menitis air mata..
bila aku tanya, ayah cakap ayah tak pnah nikahkan anak sendiri...
so, ayah jadik cam sayu je...
alahaiii..sedihnye...
batal kan air sembahyang....
salam tangan suami tercinta...
dalam hati..
berdebar2 lagi ni weyyy...
yg ni lagi la..
alahaii...berdebar2 nye...
kami suami isteri yang sah..
huureeyyy..
hahahahaha...



9 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…