Skip to main content

cerite sedih di hari persandinganku..

hahaha...title tak blh bla...hiks=p
takpe kan...

ok sambung citer lpas nikah tu...
habis nikah semua dalam kul 11.00 pagi jugakla...
pastu terus aku siap2 tukar baju bersanding pulak...
tapi ade insiden yang buat aku stress ya amat...
bayangkanla...
aku tgh siap2 semua nk pakai baju kan....
tapi ade la sorang makhluk Allah ni...
sedara mara aku jugak tapi belah mak aku la...
belah ayah aku..korang ok...thanks sebab teman aku...

makcik ni asyikla ketuk2 pintu nk masuk bilik pengantin...
aku dah jerit dari dalam...
aku tgh pakai baju...
disebabkan ketukan dah bertalu2, sepupu aku si nisa bukak la pintu...
aku pakai mane yg dan je...
bukak2 je pintu terus dia sound aku...
kedekut sangat nak bagi masuk bilik pengantin...
uwwwwaaaaaaaaa......
aku rase nak nangis weyyyy....
aku tgh pakai baju oii, bukannye aku dok relax je dlm tu...
adoiiilaaa...
mmg aku ingat la peel makcik ni sampai bila2...
bukan nk kutuk, tapi aku nak luahkan isi hati aku ni...
mase ari kenduri tu, aku dok tahan je rase marah ni..
so, sekarang aku nak marah!!!
huuh!! geram!! geram!!...
kalau dia cakap slow takpe la..~ eh terasa jugak sebenarnye klu slow! hikhik..
ni dia cakap terjerit2...
sepupu2 aku dah cuak...
cakap ngan aku...sabar nana sabar...
dan aku mmg kna sabar...
tahan aje...
lpas dia bukak pintu, terus org lain masuk jugak...
takkanlah aku nak suh kuar plak kan...
nasib baik ade sepupu aku yg cakap ngan dorang...
cakap pengantin nak bersiap...
nanti masuk jap lagi ek...
aku mase tu masuk toilet, tahan nangis...
malula weyy nangis...hikhikhik...
tapi aku tau..perangai makcik tu mmg mcm tu...
dari arwah nenek aku ade lagi...
kalau time kenduri, mmg dia akan bungkus siap2 lauk pauk..
org tak suh bungkus lagi, dia dah bungkus...
sepatutnya kita kna la tgu lama sket kan...
takut lauk tak cukup...
dah setel semua barula bungkus kan...
tapi tulah...pengalaman mengajar kita kan...
aku amik positif je...

ala...gambar susah tol nk aplod sekarang kan...
nk kater besar sgt failnye...
aku dah kecik2 kan dah..
takpelah...
korang baca je dulu citer ni ek...
saje nk kongsi citer sedih aku di hari persandingan..
hahahahha...
next entry aku taruk gambar time sanding...
7 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…