Skip to main content

MAS Roadshow

semalam ade MAS Roadshow...
kul 11.00 pagi kat Aras G..
best la...sebab ade kiosk yang menawarkan percutian2 yang menarik
dan murah...
ramai jugak yg turun...
sampai berdiri2 kat belakang tu...
yg rasmikan event tu Senator datuk dr, Awang Adek Husin...
Timbalan Menteri Kewangan ke II..

aku citerla sket ek pasal MAS ni...
sebuah syarikat penerbangan terbesar di Malaysia...
syarikat GLC..means Goverment Link Company..
semi goverment la...istilah tepat badan berkanun..
mempunyai 2 anak syarikat...
fireflyz n MASwings...
MASwings ni baru semalam aku tau...
ia hanya beroperasi di Sabah dan Sarawak sahaja..
MAS airlines ~ yg biasa kita tgk tu kan, tu lebih kpd seantero dunia..
Firefyz ~ kawasan serantau...asia la..

oh ye Chairman dia Melayu ye...
Tan Sri Dr. Mohd. Munir Bin Abdul Majid
very friendly..

segmen paling best..lucky draw...
best woo...
aku tak dapat taruk nama kat dalam kotak tu sebab kadnye dah habis...
so, meraikan kawan2 yang berjaya aje...
bukan main2 tau lucky draw nye..
tiket flight tu...
yang aku ingat...ade tiket g MULU, Sarawak
Padang, Indonesia
Batam, Indonesia
Perth, Australia
London, UK
Paris
Bali
Medan
Singapore
gile la...mmg best...aku terkilan gile2 sebab turun lambat...

dan yg menang tiket tu kebanyakkannye bukan pegawai2 atasan tau...
banyak yang dari Bahagian Admin...
yakni bahagian aku la..
yg jawatannye hanya...
pembantu am pejabat..dpt pegi Perth
Driver ...pegi Paris
PA...g Bali
macam2 la..
tu yg aku ingat la...

lpas majlis tu habis...
ade sesi makan2 plak...
makanan dia MAS provide sekali...
so, terasa la mcm makan di awan biru...
ooo..mcm ni makanan dalam flight...huhu..
sempat aku ciplak sudu n garpu...
sebab ade lambang MAS
eh bukan ciplak tau...tapi aku amik la yg bekas aku makan tu..
lap2 ngan tisu...bawak naik atas..coverla kan..
hahaha..ye...aku teruja...
kate pon tak pnah naik kan...hikhikhik..
n last...ni je yg aku dapat...
note book...
jadilaaaa...kan...


3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…