Skip to main content

treatment kedua

petang semalam, tepat 4.30 ptg, saya dah cabut balik ke Shah Alam...
sampai Shah Alam dalam kul 4.50 ptg...
amik en.ady kat umah mbr dia...
pastu terus gerak g USJ...
jam baru kul 5.15 ptg...
awal lagi...
saya call Bizzy Body tu, tanya kalau boleh dtg awal ok tak..
then dia kate, ok..
so, saya terus gerak sana...sampai BB ~ Bizzy Body dalam kul 5.30 ptg...
sepatutnya, appointment saya kul 6 ptg...
sampai je BB, semua staff dia lepak kat depan..
sembang2 jap...n terus tukar baju segala...
staff dorang sangat peramah tau..
macam dah knal lame pulak bila sembang...ok...sebelum tu, kna timbang dulu..
saya takut tau mula2 tu..
takut berat naik...tapi alhamdulillah...
berat turun 0.3 kg...
ok lah kan...
3 hari 0.3 kg..
suke suke suke...
kalau sebulan 30 hari...dah turun 3 kg kan..
tu tak termasuk pegi jogging ke, aerobik ke...
kalau tak, mau bergram2 turun kan..
semalam juga adalah sangat best...
setelah mengikut healthy diet yang diberi...
badan mmg rase macam fit je,
takde pun rase lapar ke ape ke...
yg paling best mase buat infrared blanket tu...
dia macam ala2 sauna la...
bila habis tu, mengalir2 peluh keluar...
sampaikan panty saya basah dek air peluh tu...
huhu..sori ye cerita...
sebab sangat teruja..
plastik wrapping tu kalau perah mmg macam perah kain basah..
hehehe...bagus bagus..toksin keluar tu...
nyah kaauuuu..hahahaha
tapi...
mmg...
balik je dari treatment tu , mmg flat gile...
yelah kesannya macam pegi bersenam yang kuar peluh tak hengat tu la...
badan mmg lenguh...
tapi kan, dalam lenguh2 tu sempat lagi g jalan2..
haa..tu next entry yo...
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…