Skip to main content

tag by jivebumz

5 TABIAT BURUK DI ZAMAN PERSEKOLAHAN

- ape ye..hah..dulu mase form 2 n 3 suka nau pakai kain labuh2 n tudung pendek2..tapi bila dah naik form 4 n form 5, keinsafan melanda...so, saya pakai kain tak senteng n tak labuh...tudung pun same..

- dulu mase sekolah menengah dah ade boyfren, satu kelas plak tu..bila balik sekolah mesti nak balik sesame...maksud saya beriringan la...dia naik moto saya naik beskal je..~ eh tu tabiat buruk ke...hahahaha...

- cakap ngan ibu, petang ade kelas tambahan..mmg ade la tapi balik tu sempat lagi dating..hikhikhik

- tdo dalam kelas..jarangla..bila naik jadik budak kampus je kerap tdo dalam kelas..

- bersembang tu perkara wajib la kan...saya bukan budak yang pendiam ye..hehe


SUBJEK KEGEMARAN ANDA... KENAPA??

- Pend. Seni : sebab saya suka lukis n kaler2...

- Rekacipta : sebab kelas dia mesti dok kat lab, boleh main game..mase tu internet tak didedahkan lagi

- Matematik : suka sebab minat mengira...dan cikgu nye sekali..Cikgu Ghazali GTO..hahaha

- kimia : sebab banyak ujikaji...best tau..


3 SUBJEK YANG ANDA TIDAK SUKA... KENAPA??

- Sejarah : sebab tak suka la..ntah, malas baca yang panjang2 lebo tu kot...tapi saya suka cikgunye...Cikgu derih, asyik buat lawak je, tapi cikgu displin ni tau..

- Fizik : tak suka sebab cikgunye malas nak ajar..walaupun cikgu sapura tu baik..mmg dia baik n lmah lmbut orangnye..

- Add math : ni pon same, cikgu sapura jugak yang ajar...tak suke..tu sebab saya fail...hahaha


APA YANG MENARIK PADA KAMU...?

ok ow..alamak...menarik???

- orang kate saye cute ...ngehngehngeh org kate la...

- orang kate saye senyum nampak gigi cantik... orang kate jugak..

- orang kate saye senyum manis...orang kate jugak..

- adeii, saye kate??? saya biasa2 aje dong...suka kawan n peramah n suka senyum...


KAMU PALING SUKA...?

- ade duit banyak..best tu, boleh beli macam2..duit oo duit...

- berjalan tempat2 menarik, setakat ni saya dah pegi, bukit fraser, genting, langkawi, Penang..
teringin nak g cameron, sebab nak petik buah strawbery,..


ANDA TIDAK BOLEH HIDUP TANPA..

- mm...ape ye, duit kot...~ hahaha nampak sangat mate duitan...yelah kan, kalau nak g mane2 takde duit, tak boleh jugak kan...

- family n en.ady...mati saya woo...


SETIAP MALAM SEBELUM TIDUR SIAPA YANG ANDA HUBUNGI..?

kalau dulu selalu call en.ady, tapi bila dah nak dekat kawen ni, kalau rase nak tdo tu, saya tdo je...
samela ngan en.ady, dia tdo pun main tdo je..takde nye dia nak call saya...

mmm..nak tag sape ye ....

ibuafiqah

amigrow

prettydyana

fiza aka mamaqaisz

neezareef

nenekrock

pu3anna

buat ye...tata...

note : ok kak ila selesai sudah tag ku...
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…