Skip to main content

morning...

salam pagi semua...
hari ni isnin, macam malas je nak keje kan...
adooii la..
ade banyak bnda nak apdet ni..
cite pasal kat kampung la...
kan saya balik kampung last week..

nak kongsi sedikit kekecewaan...
huhu..
Man u kalah lawan ngan Liverpool..
takpelah takde rezeki...
lagipun mmg Liverpool main bagus pun...
jahat pun ade sket..hikhik
maybe Man U letih kot sebab dalam seminggu tadi 3 game dorang kna main...
berbanding dgn Liverpool..hanya 2 game...
so stamina LP sedikit ok la dgn Man U...

memula tu Ronaldo dah score untuk penalti pd minit 23...
dah hepi gile...
tapi takut gak sebab kgkadang Ronaldo ni sepak penalti tak bagus...
tgk yang hari tu pun kan,
sikit je lagi Reina tu nak tepis kan...
pastu kesilapan Vidic la, bagi Torres tu score...
Van De sar kalau dah satu lawan satu, mmg 80% la akan gol kan..
mmm...second gol LP, Evra la punya pasal...hampeh..
ketiga dan keempat mmg salah terang2 nampak salah Vandesar...
Free kick boleh bola tu masuk...
dan juga terlalu kerap naik atas...so, pintu gola terngangan la...
LP pun dah tau yg Vandesar tu mmg mcm tu...
tu sebab dorang suka bagi bola lantun kat gol....

hurmm..mmg frust la...
geng2 yang sokong LP lpas tu terus hantar msg cakap Man U kalah..
huhu.sakitnya hati...
Man U mmg banyak can nak gol tapi semua macam keletihan...
pressure pun ade gak saya tgk...
hmm..ape2 pun, keep it up Man U...
teruskan Kemenangan ngan Fulham 21 Mac 09
ngan Aston Villa 5 April 09 dan
ngan Sunderland 11 april 09...
tu semua untuk Piala Liga Inggeris k...

next entry mase kat kg ya..
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…