Skip to main content

Eagle Ranch Resort, Port Dickson

lpas balik dari tanjung bidara, melaka
g singgah makan jap kat pekan masjid tanah
pastu perjalanan diteruskan ke Port Dickson ikut jalan dalam...
ala jalan tanjung agas, pasir panjang..
hikhikhik..itu yang saya nampak sepanjang jalan ke PD tu...

akhirnya sampai la kat cni...
Eagle Ranch Resort, Port Dickson...
saya masuk2 tempat ni ...
terus cakap...
wwwwwwaaaaaaaaa........canteknnyyyyyee...
serius korang...
tempat dia ala2 perkampungan koboy...
best2...
layan ajerlah gambar ek...
penat nak tulis caption









ni yang paling saya kagum....
lawa sangat..klasik...
rase cam nak pakai baju red indian je..hikhikhik

kat cni ade macam2 jenis bilik or chalet...
ni salah satu la...atas tu bilik, bawah tu pun bilik...

go kart pon ade tau...



ni pon chalet jugak....
unik tol dia punye dinding tu...

kat cni nak buar kursus pun boleh...
boleh main kuda...yeaayyy...
dua round RM 10...



kat pool dia pon best..luas...n exclusif..

name chalet yang bumbung putih tu tepee...
ni kampung house...chalet jugak..kat sini boleh berkayak...




penginapan ni la paling murah...
RM 80 satu malam per person

ade tempat utik bbq




dalam toilet kampung house





jacuzzi...

ni best gak ni...
ade spa...







ni pintu masuk dia...





lame gak weols lepak sini..jalan2 keliling resort ni...
uwaaa....dahla saya pakai heel...
adooiii.. malam tadi taruk minyak panas sebelom tdo...
baru lega...
balik dari Eagle ranch tu dalam kul 5.30 ptg...
pas tu nak g nilai spring plak...
tapi kat nilai spring dah tak semangat nak amik gambo sebab tak menarik...
hehe..boleh tak...hiks=p
saya cakap ngan cc...
" cc g lah tanya sorang...yana dah penat ar cc..."
ngehngehngeh...
seb baik boleh dimaafkan...
6 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…