Skip to main content

misi sebenar

haaa...nilah misi sebenar saya balik pahang..hehe
selain menghadiri kenduri kawen tu kan...
saya nak g survey2 baju kawen, pelamin, make up
ngan jurufoto sekali...
majlis kat pahang saya pilih pakai singket sebab name pon majlis sambut menantu kan...
so, simple2 sudah..
ady ikut je saya kate ape..hiks=p
kejam tau...baju songket yg pompuan nye takleh nak pakai sebab dah fitting utk org lain next week..huhu..tu yang gambar dar tepi aje tu...
ye saye tau saye gemukssss...:( ~ bila la nak kurus ni...
saya bagi gambaran sket je utk majlis saya tu nanti ok...
ni sebenarnya kat kedai lain...
bila dah round2 satu bandar pusat tu...
saya terjah butik kawen sana sini...
last nye saya reject kedai ni sebab baju dia dah berbulu2...
adeiilaa...nasib baikla ade kedai lain yang jauh lbih baik baju dia...
dijaga rapi...
sambil2 tu g tanya2 harga untuk seutas rantai...
serius..saya tak kesah pon nak beli emas kat kedai mane...
macam kebanyakkan org mesti nak dekat Habib, Tomei dan lain2 tu kan...
tapi saya...tak kesah...rezeki orang lain2 kan...=)
g kedai perabut lak...ingat nak beli set bilik tdo kan...
tapi tak de yang menarik...
last2 abah dia cakap, nanti abah tengokkan kat Court mamoths temerloh
~ cam ni ke eja dia...ntah...
maknanye abah nak sponsor la kan bah...
hikhikhik

haa...akhirnya, kami buat keputusan untuk tempah baju kat butik ni...
baju dia tersimpan rapi tau...
siap taruk dlm plastik lagi...
harga pun murah...
encem la papa...hiks =p
kat kedai ni saya tempah baju songket laki pompuan, pelamin, make up, jurufoto...
pastu Free of Charge kot n gaun..
gaun dia macam kat atas tu la...cekci nye makk..auuwww=p
segala urusan atas nama en.ady sebab kampung dia kan...
takkan la name saya pulak...:)
haa..pelamin..saya tempah yang macam ni la...
tapi kain yang gold tu nanti akan ditukar kpada kaler ijau lumut...
kerusi juga saya tukar...
saya nak pakai kerusi ni...
nampak best je bila tgk ceera pakai kerusi ni...=)
korang bayangkan aje gambar ni gambar saya ngan en.ady..boleh?
hehehe...
tu bajunya...saya malas nak try sebab tak amik ukur lagi...
konfem tak muat..kate akak kedai tu..=(
ijai yang sengal...
nilah kedainya..
mmg nampak macam season sket kan, tapi dalam dia best...
ok urusan bab baju, pelamin, make up, jurufoto n bunga pahar, bunga telur, paper bag,
bekas gula2 utk majlis sebelah pahang sudah setle...
tinggal nak amik ukur badan sebulan seblum majlis n hantaran...
fuhhh..lega tau...
selesai satu masalah...
yang akan menanti banyak lagi masalah ni...
huhu...semoga saya tenang menghadapinya...=)
8 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…