Skip to main content

kapel of the year kah?

Blogger JIVEBUMZ said...

haha ko mmg nana selalu kenekan ady yer.. cian die..hihih klako la korang nie kan

bleh bg award "the best capel of the year ar!!"

January 6, 2009 12:23 PM

Blogger Wawa_Nadwa said...

Hepy belated bufday tuk pakcik ady.
hehehe.
semoga cepat2 kawen krn tak sabo mkn nasik minyak korang. =)

wawa ske tgk kamu dgn tunang kamu. nmpk sgt bahagia.
jelesss nyerrrr!
hahahha!

January 7, 2009 9:51 AM

Delete
Blogger fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

ana ngan tunang ni mmg sempoi ler...
sporting habis..smpi leh amik gmbr melompat lebih tinggi...
huhuhu....

January 6, 2009 5:01

****************************************
terima kasih pada yang mendoakan saya dan en.ady kekal bahagia...
saya turut mendoakan anda semua kekal bahagia seperti saya...
saya terharu sangat....

hubungan saya dan en.ady telah hampir 3 tahun 8 bulan 2 minggu 4 hari lamanya..~ hiks =p tgk kat Daisypath.com...
banyak kenangan suka duka...
betapa susahnya saya dan dia mempertahankan hubungan sedia ada...
perkenalan yang tercetus pada 20 April 2005...
tatkala saya baru hari pertama bekerja di sebuah kilang di Shah Alam...
dialah yang saya jumpa dahulu...
yaa...dia adalah bos saya...
seperti biasa...untuk permulaan tiada apa2 perasaan yang bermukim di hati...
niat saya hanyalah untuk mncari rezeki..
kuatkan semangat utk bekerja..
tambahan pula saya seorang sahaja perempuan di department itu...
banyak juga kumbang2 yang meganggu...
tak ku hiraukan...dan sentiasa terbela oleh bos ku itu...hehehe...
dari situlah timbul bibit sayang menyayang antara satu sama lain...
tetapi masing2 ego...
Hicom teck see la yang mnjadi saksi antara kami berdua...
selama 3 bulan kami memendam rasa...
saya masuk kembali ke semester akhir di uitm perak...
di kala itulah, hati tidak tertanggung kerinduan...
enam bulan berlalu begitu perlahan sekali...
kami berhubung semula....
antara sedar dan tidak...bila masa ntah kami bercinta...
itu sebab lah saya ambil tarikh saya mula2 jumpa n knal dia iaitu 20 april 2005...
*******************
bermacam2 cerita sedih, gembira, geram sepanjang itu....
tuhan tetapkan hatiku walau seburuk mana pun dia..
jika dia adalah jodohku...
saya akan terima seadanya....
sehinggalah sekarang....
kami perkuatkan lagi ikatan kami dengan melangsungkan pertunangan pada 9 Februari 2008 yang lalu...
hubungan kami semakin kuat walaupun ada lagi dugaan yang amat menyakitkan hati...
hancur luluh hati ini...
saya hanya mampu bersabar.....
kepercayaan ku hampir tergugat...
tetapi....
hati ini..hati kedua2 nya amat kuat untuk menidakkan dugaan2 itu...
terima kasih papa kerana membahagiakan mama, mengasihi mama, menyintai mama sepanjang hayatmu...
diri ini amat lah menyintaimu sepenuh hatiku...
semoga kita berdua terus sama2 mengasihi, menyintai, menyayangi....
tabahla menghadapi dugaan2 yang menghalang...
sesungguhnya aku amat menyintaimu papa.....
******************************************
-end-

maaf uols...tiba2 hatiku jadi sayu....
bukan untuk menagih simpati atau ape2...
cuma luahan hati di blog sendiri..=)

dahla...taknakla sedih2 kan...
jom layan gambar stat mula2 saya knal pakcik ady ni..hehe

TAHUN PERTAMA ~ 2005
ni mase ka kilang Hicom tu tahun 2005~ saya kurus kan..hehe
mase ni dah rapat sket dah...nilah bos saya..hehe..time ari sabtu ni...
konsert sure heboh ~ belum lagi tukar ke jom heboh...di bukit jalil...
kat kampung dia...Jengka 17, Pahang...first time jumpa mak n abah dia...

******************
TAHUN KEDUA~2006
genting...
Tasik Raban, Lenggong, Perak...
Lumut, Perak
********************************
TAHUN KETIGA ~ 2007
dia temankan saya untuk interview keje gomen - 09 Februari 2007

***********************
TAHUN KEEMPAT....~ 2008

kat ulu bendul....
mase ain bertunang...

###tinggal beberapa bulan aje lagi hari bahagia saya...
tak sabar nak kawen.....lalalalalalalala...hiks :p

to kak ila aka jivebumz :
kak ila bnyak tau jugak kisah nana kan..
macam mane nana gaduh, nangis, suka, bahagia....kan kan...
hiks :)
semoga kak ila juga bahagia hingga ke akhir hayat...
cayang kak ila...
14 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…