Skip to main content

tagged by prettydyana

tagged by : prettydyana


Three Things That Scare Me :

1. bencana alam means kuasa yang Esa

2. darah ~ tak lah takut tapi pitam oo...so, mmg dielakkan...

3. orang gile ~ hiks..risau gak org gile ni...kalau terjumpa tu, sure xnk dekat2 kan...


Three Peoples Who Make Me Laugh

1. lawak en.ady ~ dia suke sangat wat lawak...

2. adik saya, ijai...~ lately ni suke sangat ngusik saya...

3. abg gee n kak shima ~ sepupu saya yg dok kat puchong tu...stay ngan dorang ni, mmg riuh rendah umah dorang..


Three Things I Hate

1. kawan tikam dari belakang ~ prnah rase wooo...jahat itu pompuan!!!

2. Org yg suke cakap tinggi...~ konon dia ajerlah yg perfect semua...huh!

3. org yg suke carik pasal @ gaduh la...


Three Things I Don’t Understand

1. nape badan saya cepat sangat naik? adooiiyaiii...

2. nape selalunye org yg cantik2 ni suke berlagak haa..? but ade gak yg baik tapi a bit...

3. nape org kaya yg berlagak tu, tak ditimpa bala je...


Three Things I Want To Do Before I Die

1. buat masa terdekat ni, saya mau kawen..hahahhaa...lambatnye masa berlalu...

2. Taubat bnyk2...(...stiap org..psti ade mlakukan ksilapan...sdar or tnpa sdar..kn)

3. jika terdaya , nak sempurnakan hidup saya n family...but still remind...no body perfect...:(


Three Things I Can Do

1. makan makan makan makan...hiks :p

2. tangkap gambar cantik2..hahaha...ye ke?

3. buat banyak keje dlm satu mase, like kalau kat umah ibu ngan ayah saya, pagi2 tu boleh basuh kain, buat bekfest, sdai kain, sapu sampah...something like that la...


Three ways To Desrcibe My Personality

1. Sensitif ~ kuat sentap ni, tapi sekejap aje...

2. boleh bekerja lebih masa..hahaha.. jawapan saya mase interview gomen dulu...

3. paling suke bergambar dan amik gambo..klik klik...


Three Things I Can’t Do

1. tahan menangis...kalau kna marah sket pon, tak blh tahan la, cepat toii air mata ni kuar...penat tahan tau...tapi kuar gak...

2. hidup saya tak sah kalau takde kamera n hp klau nak ke mane2...hiks :p

3. buat keje kalau tgh bengang n marah..


Persons I Want To Tag

1. sis lin

2. Jivebumz

3. ibuafiqah

4. princess N

5. MissWawa

6. fieza

7. shafie

p/s : ok yana..langsai sudah hutang tag...hehe..
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…