Skip to main content

tag from ibuafiqah


FOUR THINGS ABOUT ME

Four things about me that you may or may not know…..

Four jobs I have had in my life
1. keje kat kedai makan kat Ipoh
2. keje kat Pasaraya Halida kat Kg. gajah..
3. staff KFC Teluk Intan
4. Minah kilang kat HICOM TECK SEE...operator, pastu naik pangkat jadik assistant clerk, naik pangkat lagi jadi clerk, bila tang nak jadi officer HR, saya cabut masuk Goverment...sampai la sekarang..hehehe..:p

Four movies/ TV series I would watch over and over
1. A Cinderella Story... suker giler citer ni...dah berpuluh2 kali saya tgk citer ni...

2. Full House -korean film (klakar abis)
3. Dil Hai Tumhara..best giler citer ni..lagu2 dia pon best gak...
4.sekarang layan Wulan...

Four places I've lived
1. Kg. Melayu Bumi Hijau, Setapak, Kuala Lumpur...sekarang tapak umah tu dah takder..yg ader kondo yg tinggi tu..
2. dri lahir saya dok KL, tahun 1998 saya n family pindah ke Kg. Gajah, Perak sebab rumah atuk saya tu dah diwasiatkan kpd ayah saya...
3. Shah Alam ~ maser jadi minah kilang dulu..
4. Putrajaya ~ sampai la sekarang...sebab keje kat cni...

Four places I have been:
1. Langkawi ~ trip ngan bebudak foto tahun 2004
2. Tasik Kenyir ~ camping ngan bebudak rakan muda Uniten
3. Perlis n Jitra~ g umah kak elly n as ~ roomate maser study dulu
4. Genting ~ uwaa...dah ader tiket free pon tak dapat pegi lagi...papa..tolong jawab...

People who e-mail me (regularly)
1. dayana, kak amy, nor, rozi, wani ~ dorang ni suke forward email gosip gosipan kat saya..:P
2. cik rozita ~ bos saya
3. bebudak dlm yahoo group - SIM
4. spam byk sgt...ada ker jual viagra kat aku...hello! ~ hahaha..samerla ngan kak irnie...copy paste je kak...

Four of my favourite foods:
1. pizza...nyum nyum
2. tak tau ape nama puding tu tapi mak saya selalu buat...sangat sedap...
3. kek SR...tapi mahal la...
4. laksa...

Four places I would rather be right now:
1. kg saya kat kg. gajah..sekarang ni musim banjir...nak balik raya haji ni..
2. lamer dah tak balik Jengka..~ kampung en.ady...
3. umah kakak en.ady kat Kuala Pilah...~ lamer giler tak dtg sana...
4. lom terpikir lak...


Four people kena tag..
mmm...
sesape nak jawab silakan lah yer...

ok habis sudah tugasan saya...
thanks kak irnie...
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…