Done 1st Ramadhan



Selamat berpuasa uolls...

Selesai dah 1 Ramadhan ye.

Aku tahun ni amik yang waktu kerja yang masuk kul 8 pagi balik kul 4.30 petang.

So ada banyak masa la nak prepare lauk untuk berbuka.

Kat opis fikir nak masak ikan kembung masak taucu, sekali balik rumah tertukar lak menu lain.. hahaha..

tu biasa kan uolls...

so tu dia menu 1 Ramadhan tahun 2018 iolls,

Telur ayam masak lemak cili api

ikan tenggiri masak sambal

telur masin

sayur bendi celur je

kuih-kuih tu beli kat Param Putrajaya

kot la boleh menjana idea para ibu sekalian untuk masak apa berbuka nanti... 

Alhamdulillah anak-anak dan suami bertambah-tambah makan.

Si Zara cakap ngan aku, sedap la mama masak kuah kuning ni...

Well, mama kan.. :) *angkat kening

:)

Apa nak masak petang ni ye?

Menu semalam transfer hari ni je lah aci tak? Hahaha...



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥
Post a Comment

Lapar tak?

Hai readersku, Lapar tak tgk sandwich kat atas ni? Hehehe Tuan tanah tgh lapar ni... jom dinner uolls... Jangan lupa foll...