Skip to main content

Keringkan Luka Dengan Cepat




Ni testimoni fresh lagi ni. Kisah anak dara saya yang lasak tu...

Ntah macam mana dia boleh terjatuh tersagat screw kat Taman Warisan, Putrajaya. Nasib dah habis makan, meraung2 sakit sampai satu taman warisan tu pandang kami... Maka, baliklah rumah. Papanya ckp jom terus emergency sebab risau screw tu kan.. risau anaknya patah riuk kat dalam ke apa ke...


Saya cakap, balik rumah dulu... bersihkan luka tu dulu n sapu ubat.. then pantau la, kalau xde apa2 yg teruk, xyahla g emergency, buang masa tunggu lama... hehe.. papanya panik sangat...


So dah balik rumah, mandikan dia, bersihkan luka tu pastu terus sapu ‪#‎HerbalBlendCream‬ , Zara dah stop nangis, maybe sebab krim tu bila kita sapu dia akan rasa cool je... so kuranglah rasa sakit tu...


So far, memang xde kecederaan serius. Setiap masa sapu krim magic tu. Zara pun dah pandai, kot dia rasa cam pedih2 sket, dia mintakla aku sapukan kat luka dia tu...


Allhamdulillah sehari selepas, luka dah mengering. Zara xde rasa pedih2 dah... Dia sendiri ckp ari2, mama, kakak dh tak rasa sakit pun mama...


Ibu mana yang tak happy n lega bila anak dah xrasa sakit...


Krim ni memang wajib ada kat rumah n dibawa ke mana2 sebab malang kita tak bau kan... Harga still mampu milik... RM27 sahaja satu tiub.


Ready stok. Boleh whatsapp terus 0182244135. COD area Putrajaya dan sekitarnya.





1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…