Wednesday, May 13, 2015

Layan Sunset @Tanjung Gila

Tanjung Gila ni nama sebenarnya ialah Tanjung Harapan.

Nun kat Port Klang nun.. :)

Ceritera kenapa namanya Tanjung Gila, tidaklah diketahui... tanya makcik aku pun dia taktau...

Lepas makan kenduri kawen tu, terus kami gerak ke Port Klang. Umah makcik aku. Dah lama beno tak ke sana. sampai sesat barat la kitorang.. hahaha sebab jalan lepas je dr jambatan kat muara tu dorang renovate. hampeh ciskut betul... Terpaksa la menggagau carik jalan ikut terminal kontena nun... hihi...



Memang dah plan, nak g santai-santai kat Tanjung Gila ni... Tak pernah lagi bawak budak2 ni g sana... almost 5 tahun la tak g sana... hehehe..

Sampai-sampai, tu diaaaaa...

Papa, sila standby duit yer.. =p



Layan jugakla main buble ni sebab RM2 je sebekas. So murahhhh... Ari tu main kat Festival Hot Balloon tu RM10 sebekas... sewa tau, bukan beli... main kat sini leh 5 kali main haa... pastu ko takyah nak pusing2 kan batang tu... Angkat je macam kat atas ni, dah kuar bubble nye... Means, angin kat tepi laut tu sangat kuat.... Hihihi...











Mak bapak pun syok main wooo.. Hahaha...:)


Dulu kapal belakang tu boleh naik... sekarang takleh naik sebab terbakar... Taktau sape yang bakar. Cam sabotaj je...




Hehehe, banyak kali pegi dah masa zaman takde anak lagi.. :)


Dulu tepi tu batu-batu... Sekarang ni batu jugak.. hehe... cuma dia dah ratakan jadi lantai simen... Dulu nampakla tikus2 main nyorok2 kat situ... kuikui...



Dani paw papa Ultraman... dia ni pegi mana-mana ada je mainan dia dapat...


Lastly, Along Tecik, Ucu n me... :)


See you again!


2 comments:

Ayu Ayunie said...

wah meriahnya kat sana. tanjung gila yek.. kalau x salah la kan org panggil tanjung gila sbb port bebudak kete test sound speaker memasing.. tu yg memekak cam org gila tu kot. hehehehe..

izzatul azma mohd asri said...

Macam best jee tatau pun ada tempat meriah macam ni kat Port Klang sana hehe