Skip to main content

Layan Sunset @Tanjung Gila

Tanjung Gila ni nama sebenarnya ialah Tanjung Harapan.

Nun kat Port Klang nun.. :)

Ceritera kenapa namanya Tanjung Gila, tidaklah diketahui... tanya makcik aku pun dia taktau...

Lepas makan kenduri kawen tu, terus kami gerak ke Port Klang. Umah makcik aku. Dah lama beno tak ke sana. sampai sesat barat la kitorang.. hahaha sebab jalan lepas je dr jambatan kat muara tu dorang renovate. hampeh ciskut betul... Terpaksa la menggagau carik jalan ikut terminal kontena nun... hihi...



Memang dah plan, nak g santai-santai kat Tanjung Gila ni... Tak pernah lagi bawak budak2 ni g sana... almost 5 tahun la tak g sana... hehehe..

Sampai-sampai, tu diaaaaa...

Papa, sila standby duit yer.. =p



Layan jugakla main buble ni sebab RM2 je sebekas. So murahhhh... Ari tu main kat Festival Hot Balloon tu RM10 sebekas... sewa tau, bukan beli... main kat sini leh 5 kali main haa... pastu ko takyah nak pusing2 kan batang tu... Angkat je macam kat atas ni, dah kuar bubble nye... Means, angin kat tepi laut tu sangat kuat.... Hihihi...











Mak bapak pun syok main wooo.. Hahaha...:)


Dulu kapal belakang tu boleh naik... sekarang takleh naik sebab terbakar... Taktau sape yang bakar. Cam sabotaj je...




Hehehe, banyak kali pegi dah masa zaman takde anak lagi.. :)


Dulu tepi tu batu-batu... Sekarang ni batu jugak.. hehe... cuma dia dah ratakan jadi lantai simen... Dulu nampakla tikus2 main nyorok2 kat situ... kuikui...



Dani paw papa Ultraman... dia ni pegi mana-mana ada je mainan dia dapat...


Lastly, Along Tecik, Ucu n me... :)


See you again!


2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…